9 Nisan 2014 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI FASULYE DİPLESİ

1/2 KG FASULYE
2 ADET SOĞAN
1/2 SU BARDAĞI PİİRNÇ
TUZ
ŞEKER
1/2 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
ÜZERİNE 1 KAŞIK TEREYAĞ
TUZ
KARABİBER
1 ADET DOMATES


YAPIMI:

FASULYELERİ  TEMİZLEYİP YIKA. 1 CM KALINLIĞINDA DOĞRA VE HAŞLA.SUYUNU SÜZ. SOĞANLARI YEMEKLİK DOĞRAYARAK ZEYTİNYAĞINDA KAVUR.FASULYELERİ EKLEYEREK KAVUR.TUZLU SICAK SUDA BEKLETİLMİŞ VE DAHA SONRA YIKANIP SÜZÜLMÜŞ PİRİNCİ DE FASULYELERİN ÜZERİNE DÖKEREK KAVURMAYA DEVAM ET.MİNİK MİNİK DOĞRANMIŞ DOMATESLERİ DE EKLE.ÜZERİNİ GEÇECEK KADAR SICAK SUYUNU ,ŞEKERİ VE TUZU KAT.SUYUNU TAMAMEN ÇEKENE KADAR KISIK ATEŞDE PİŞİR.KARABİBERİNİ VE TEREYAĞINI EKLE.ALTINI KAPATIP HAFİFÇE KARIŞTIR.ÜZERİNE BİR DİLİM EKMEK KOYUP DEMLENMEYE BIRAKIN.(KAĞIT VE MUTFAK BEZİ SERMEKDEN DAHA PRATİK OLUYOR.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder