9 Nisan 2014 Çarşamba

ZEYTİNYAĞI FASULYE DİPLESİ

1/2 KG FASULYE
2 ADET SOĞAN
1/2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
TUZ
ŞEKER
3-4 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
1-2 SU BARDAĞI SICAK SU
KARABİBER
1 ADET DOMATES

YAPIMI:

FASULYELERİ AYIKLA VE YIKA.FASULYELERİ YARIM CM ŞEKLİNDE VEREV KES.SOĞANI SOY.YARIM DAİRE ŞEKLİNDE KIY.PİRİNCİ YIKA YARIM SAAT TUZLU SUDA BEKLETEREK SÜZ.YAVYAN TENCEREYE SOĞANLARI YERLEŞTİR.ÜZERİNE FASULYENİN YARISINI ONUN ÜZERİNE PİRİNCİ YAY.EN ÜSTE KALAN FAULYELERİ YERLEŞTİR.DOMATESLERİ MİNK MİNİK DOĞRAYARAK ONU DA EKLE. TUZ,ŞEKER,ZEYTİNYAĞI VE SICAK SUYU KAT.KISIK ATEŞDE FASULYELER YUMUŞAYINCAYA KADAR PİŞİR.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder