1 SU BARDAĞI İNCE BULGUR
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
1 ADET SİVRİ BİBER
1 ADET SOĞAN
6 BARDAK ET SUYU
PUL BİBER
1 KAŞIK TEREYAĞ
2-3 ADET DOMATES
2 ÇORBA KAŞIĞI UN
BULGURUN ÜSTÜNÜ GEÇECEK KADAR SICAK SU EKLEYEREK HAŞLAYANA KADAR PİŞİRİYORUZ.BULGUR HAŞLANIRKEN,BİZ DE SOĞAN,BİBER VE DOMATESLERİ İNCECİK KIYIYORUZ.TAVADA YAĞ KOYUP ÖNCE SOĞANI ,SONRA,UNU KAVURUYORUKAVUR.SALÇA VE DOMATESLERİ EKLEYİP DOMATESLER ERİYİNCEYE KADAR KAVURUYORUZ.İNCE KIDIĞIMIZ BİBERLERİDE EKLİYORUZ.NANEYİ DE EKLEYİP KAVURUYORUZ.5 DK KAVURDUKDAN SONRA HAŞLADIĞIMIZ BULGURU KATIP ET SUYUNU EKLİYORUZ.ARA SIRA KARIŞTIRARAK BİR İKİ TAŞIM KAYNATIYORUZ.ALTINI KISIP .5 DK.SONRA OCAĞI KAPATIYORUZ.KASELERE KOYUP SERVİS YAPIYORUZ.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder