8 Nisan 2014 Salı

PATLICANLI BELİ KIRIK

MALZEMELER:

350 GR KIYMA
1 ÇORBA KAŞIĞI UN
1 ADET SOĞAN
2 DİŞ SARIMSAK
1/2 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
KARABİBER,KİMYON,KIRMIZI PUL BİBER
4 ADET PATLICAN
2 ADET SİVRİ BİBER
1 ADET DOMATES
1/2 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA

PATLICANLARI ALACALI SOYUP İKİ PARMAK ARAYLA DİLİMLİYORMUŞ GİBİ KOPARMADAN DİLİMLE.TUZLU SUDA BEKLET.KÖFTESİ İÇİN,KIYMA,UN,RENDELENMİŞ SOĞAN,SARIMSAK ,BAHARATLARI VE TUZU EKLEYEREK YOĞUR.CEVİZDEN KÜÇÜK PARÇALAR KOPARARAK PATLICAN DİLİMLERİNE KOY.PATLICANLARI TEPSİYE DİZ.SALÇAYI SULANDIR.PATLICANLARIN ÜSTÜNE DÖK.DOMATES ,KÜÇÜK SOĞAN VE BİBERLE SÜSLE.YAĞINI EKLE.PATLICANLARI GEÇECEK ŞEKİLDE SICAK SU EKLEYEREK FIRINDA PİŞİR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder