8 Nisan 2014 Salı

KESTANE ŞEKERİ

500 GR KESTANE
2/5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
2/5 SU BARDAĞI SU
2 TATLI KAŞIĞI VANİLYA

KESTANELERİ KABUKLARI YUMUŞAYINCAYA KADAR KAYNAT.SOĞUTARAK İÇ VE DIŞ KABUKLARINI SOY.TOZ ŞEKERİ TENCEREYE AL.SU İLAVE EDEREK ŞEKER ERİYİNCEYE KADAR KAYNAT.KESTANELERİ İLAVE ET.KAYNATMADAN KISIK ATEŞDE 2 SAAT PİŞİR.TENCEREYİ ATEŞDEN ALARAK BİR GÜN BEKLET.KALAN ŞURUBU EMMESİ İÇİN TEKRAR PİŞİR.ÜZERİNE VANİLYA SERP.CAM KAVANOZA KOYARAK KULLAN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder