4 Nisan 2014 Cuma

ELMALI ZENCEFİL SUYU

Malzemeler :

  • 2 adet büyük boy kırmızı ya da yeşil elma
  • 1/2 limon
  • Parmak kalınlığında taze zencefil
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 litre su

Hazırlanışı :

Elmaları iyice yıkayın. Kabukları ile birlikte küp küp doğrayın. Limonu da küçük küpler halinde kesin. Zencefili soyup, rendeleyin.
Derin bir tencereye elmaları, limonları ve rendelenmiş zencefili koyun. Üzerine su ekleyin. Ocağa koyup, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın. 20 dakika boyunca kaynatın. Daha sonra elma suyunu ocaktan alın. Tencerenin kapağını kapatıp, 15-20 dakika bekletin. Ardından ince süzgeçten süzün. Son olarak elma suyunu tekrar ocağa alın. Üzerine şeker ekleyip, 1 kere kaynatın.
Elma suyu kaynadıktan sonra ocaktan alıp, ılımaya bırakın. Ardından buzdolabına koyup, soğumaya bırakın.
Zencefilli elma suyunu bardaklara koyup, elma ya da limon dilimleri ile süsleyerek, servis edebilirsiniz.
İsteğe göre meyve suyunuzun tadını kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder