7 Nisan 2014 Pazartesi

ORUK

 

500 GR KIYMA
400 GR BULGUR(KÖFTELİK)

2 YEMEK KAŞIĞI NANE
KIRMIZI BİBER
TUZ


İÇ MALZEME :300 GR KIYMA
1 YEMEK KAŞIĞI NANE
1 YEMEK KAŞIĞI KARABİBER
KIRMIZI BİBER.
YAPIMI:

  SOĞANI İNCECİK KIY.1 KAŞIK YAĞDA KAVURARAK KIYMAYI EKLE ONUDA KAVUR.BAHARATLARI EKLEYEREK ALTINI KAPAT SOĞUSUN.BİZ ORUĞUN DIŞINI HAZIRLAYALIM.
 BULGURU ILIK SUYLA ISLAT.YARIM SAAT SONRA KIYMAYI EKLE. YOĞUR.HAMUR KIVAMINA GELİNCE KÜÇÜK VE YASSI KÖFTELERE MEKİK ŞEKLİ   YAPARAK KIYMALI HARÇDAN KOY.FIRIN TEPSİSİNİ YAĞLAYARAK FIRINDA PİŞİR.YADA KAYNAR SUDA HAŞLA.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder