10 Nisan 2014 Perşembe

İRMİK HELVASI

1-

1,5 SU BARDAĞI İRMİK
100 TEREYAĞ
1 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI SU
1 SU BARDAĞI +2 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 AVUÇ DOLMALIK FISTIK
1 PAKET VANİLYA


YAPIMI:

İRMİĞİ ,YAĞI VE FISTIKLARI TENCEREYE KOYUN.EN KISIK ATEŞDE YAKLAŞIK 45-50 DK BOYUNCA İRMİĞİN VE FISTIKLARIN RENGİ DÖNENE KADAR KAVRULACAK.BAŞKA BİR KABA 1 SU BARDAĞI ŞEKERİ VE VANİLYAYI ,SOĞUK SÜT VE SUYU KARIŞIMA EKLEYİP ERİYİNCEYE KADAR KARIŞTIRIN.İRMİĞİN KAVRULMASI BİTİNCE BU KARIŞIMI İRMİĞE DÖKÜN.YİNE KAYNAYINCAYA KADAR KARIŞTIRMAYA DEVAM EDİN.GÖBEK ATMAYA BAŞLAYINCA KAPAĞINI KAPATIN.SUYUNU İYİCE ÇEKMESİ İÇİN BİRAZ OCAKDA TUTUN.SUYUNU ÇEKİNCE ALTINI KAPATIN.2 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKERİ ÜZERİNE SERPEREK KARIŞTIRIN.BİR SÜRE DİNLENDİKDEN SONRA ÜZERİNİ TARÇINLA SÜSLEYİP SERVİS EDEBİLİRSİNİZ.AFİYET OLSUN.



2-

3 SU BARDAĞI İRMİK
2 SU BARDAĞI ŞEKER
BİR PAKER MARGARİN
2,5 SU BARDAĞI SÜT
2,5 SU BARDAĞI SU
FISTIK

YAPIMI:

YAĞI ERİT.FISTIKLARI KAT.İRMİĞİ EKLEYEREK KAVURMAYA DEVAM ET.15 DK BAŞKA KAPDA SU VE ŞEKERİ KAYNAT.SÜTÜ ISIT.İRMİĞE ŞERBETİ,SICAK SÜTÜ EKLEYEREK KISIK ATEŞDE SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİR.ATEŞDEN ALARAK DEMLENMEYE BIRAK.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder