11 Nisan 2014 Cuma

SU MUHALLEBİSİ

3,5 SU BARDAĞI SÜT
4 SU BARDAĞI SU
2 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
4 ÇORBA KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ
YARIM SU BARDAĞI UN
YARIM SU BARDAĞI NİŞASTA
GÜL SUYU

YAPIMI:

NİŞAŞTA,UN VE PUDRA ŞEKERİ KAŞIKLA İYİCE KARIŞTIRILIR.ORTA HARARETLİ ISIDA SÜREKLİ KARIŞTIRILARAK KOYULAŞANA KADAR PİŞİRİLİR.KOYULAŞINCA 2-3 DK SONRA ALTI KAPATILIR.KASELERE KONULUP EN AZ 2 SAAT BUZDOLAPDA BEKLETİLİR.SERVİS İÇİN KASE TABAĞI TERS ÇEVRİLİR.ÜZERİNE 1 YMEK KAŞIĞI GÜL SUYU DÖKÜLÜR.SOĞUK OLARAK SERVİS YAPILIR.MİS GİBİ GÜL KOKULU MUHALLEBİMİZ HAZIRDIR.AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder