3 Nisan 2014 Perşembe

HALLEY PASTASI

 

3 YUMURTA
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1 PAKET KABARTMA TOZU
2 SU BARDAĞI UN
VANİLYA

ARA KREMA İÇİN:
1/2 LT SÜT
7 ÇORBA KAŞIĞI UN
1 YUMURTA
6 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 PAKET VANİLYA
1 KÜÇÜK PAKET LABNE PEYNİRİ

SOSU İÇİN:

1/5 SU BARDAĞI SÜT
3 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER
3 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO

ÜZERİ İÇİN HİNDİSTAN CEVİZİ

YAPIMI:

YUMURTALARI ÇUKUR KABA KIRIP ŞEKERİ İLAVE EDEREK KÖPÜK KÖPÜK OLUNCAYA KADAR ÇIRPIN.SIVIYAĞI,SÜTÜ VE VANİLYAYI EKLEYİP TEKRAR ÇIRP.UNU VE KABARTMA TOZUNU AYRI BİR KAPDA KARIŞTIRIP YUMURTALI KARIŞIMA EKLEYEREK TAHTA KAŞIKLA ÇIRP.YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİSİNE DÖKEREK PİŞİR.SOSU İÇİN ŞEKER,KAKAO VE SÜTÜ KARIŞTIR.KEK SOĞUYUNCA SU BARDAĞI İLE YUVARLAKLAR KES VEYA BIÇAKLA KARELERE BÖL.ARALARINA HAZIRLADIĞIN KREMAYI SÜR.PASTACIKLARI HİNDİSTAN CEVİZİNE BULAYARAK ÜSTÜNÜ İSTEDİĞİN ŞEKİLDE SÜSLE.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder