8 Nisan 2014 Salı

PERDE PİLAVI

HAMUR İÇİN:

2 SU BARDAĞI UN
1/2 SU BARDAĞI SU
1 YUMURTA
15 GR MARGARİN
İÇ MAZLEME:
2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
2,5 SU BARDAĞI TAVUK SUYU
300 GR TAVUK GÖĞSÜ ETİ
1 KAHVE FİNCANI SIVIYAĞ
1 SOĞAN
1 SU BARDAĞI SOYULMUŞ BADEM
1 KAHVE FİNCANI KUŞ ÜZÜMÜ
1 TUTAM TARÇIN,KARABİBER,YENİBAHAR
2 ÇORBA KAŞIĞI LİMON SUYU
30 GR ODA ISISINDA YUMUŞATILMIŞ TEREYAĞI
TUZ

YAPIMI:

PİRİNCİ TUZLU VE 1 KAŞIK LİMONLU SICAK SUDA 30 DK.BEKLET.SÜZÜP BOL SUYLA YIKA.TAVUK ETİNİ TENCEREYE ALIP ÜSTÜNÜ ÖRTECEK KADAR SU İLAVE ET.BİR TUTAM TUZ VE KALAN LİMON SUYUNU EKLEYEREK HAŞLA.SÜZÜP ETİ TEL TEL AYIR.SOĞANI KIY.KUŞ ÜZÜMÜNÜ ŞİŞMESİ İÇİN ILIK SUDA 5 DK.BEKLETİP SÜZ.SIVIYAĞI TENCEREDE KIZDIRIP SOĞANI KAVUR.PİRİNCİ EKLEYİP TAHTA KAŞIKLA KARIŞTIRARAK KAVUR.YARIM BARDAK BADEM,KUŞ ÜZÜMÜ,TARÇIN,KARABİBER,YENİBAHAR VE TUZU EKLEYEREK KAVURMAYA DEVAM ET.TAVUK ETİ VE 2,5 SU BARDAĞI TAVUK SUYUNU EKLEYİP KAPAĞINI KAPATIP PİRİNÇLER SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİR.

HAMUR İÇİN:

UN,SU,YUMURTA VE ODA SICAKLIĞINDA YUMUŞATILMIŞ MARGARİNİ ÇUKUR BİR KAPDA YOĞUR.SERT BİR HAMUR OLACAK ŞEKİLDE YOĞUR.MERDANE İLE YUFKA BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇ.ORTASI DELİK KEK KALIBINI TEREYAĞ İLE YAĞLAYIP KALAN BADEMLERİ DEKORATİF ŞEKİLDE YAPIŞTIR.YAPIŞTIR.ÜZERİNE YUFKAYI KENARLARI DIŞARI GELECEK ŞEKİLDE YAY.PİLAVI İLAVE EDİP SARKAN KISIMLARI İÇE KIVIR.15-20DK FIRINDA PİŞİR.TERS ÇEVİR SERVİS YAP.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder