8 Nisan 2014 Salı

PATATESLİ ,BİBERLİ,SUCUKLU EMPANADA

 

12 ADET

MALZEMELER:

3/4 CUP ( BARDAĞIN 4/3 KADAR DOĞRANMIŞ )TAVLA ZARI ŞEKLİNDE SUCUK
2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
2 ADET KURU SOĞAN YEMEKLİK DOĞRANMIŞ
1 ADET YEMEKLİK DOĞRANMIŞ DOLMALIK KIRMIZI BİBER
1 ADET DEFNE YAPRAĞI
TUZ
2 DİŞ SARIMSAK
1/4 TATLI KAŞIĞI KURU KEKİK
225 GR TAVLA ZARI ŞEKLİNDE DOĞRANMIŞ PATATES (KABUĞU SOYULACAK)

HAMURU İÇİN:
2 ADET YUMURTA(BİR ADET SARISI AYRILACAK ÜSTÜNE SÜRMEK İÇİN)
1 KAŞIK SU
TUZ
2 CUP UN
125 GR SANA VEYA TEREYAĞI
1 YEMEK KAŞIĞI SİRKE(VARSA BEYAZ SİRKE)
1/3 CUP SOĞUK SU





2 ADET YUMURTA BEYAZI VE BİR ADET YUMURTA SARISI ,BİR KAŞIK SİRKE VE BİR KAŞIK SUYLA KÖPÜK KÖPÜK OLANA KADAR ÇIRPILACAK.UN,TUZ VE YAĞ BİR KABIN İÇİNDE İKİ EL YARDIMIYLA İYİCE HARMANLANACAK.ÇIRPILMIŞ YUMURTALI KARIŞIM UNA EKLENECEK.SUYLA HAMUR YOĞRULACAK.HAMURU POŞETE KATARAK 1 SAAT BUZDOLAPDA DİNLENDİRİLECEK.HAMURU 12 PARÇAYA BÖL.TATLI TABAĞI BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇ.YARISINA KADAR İÇ KOYARAK.KIVIRA KIVIRA KAPAT.YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİSİNE DİZ.


TEFLON TAVADA SUCUKLARI KOYARAK ORTA ISIDA 2 DK.PİŞİR.TABAĞA AL.ZEYTİNYAĞI VE SOĞNALARI TAVAYA ALARAK KAVUR.SARIMSAĞI ,BİBERİ VE DEFNE YAPRAĞINI EKLEYEREK TUZU VE KEKİĞİ EKLE.BİBERLERİDE KATARAK YUMUŞAYINCAYA KADAR PİŞİR.PATATESLERİ DE AZ DİRİ OLACAK ŞEKİLDE PİŞİR.SON OLARAK İÇİNE SUCUKLARI EKLE.YUMURTA SARISINA BİR KAŞIK SU KATARAK ÇIRP.BÖREKLERİN ÜZERİNE SÜR.FIRINDA ÜSTÜ KIZARANA KADAR PİŞİR.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder