7 Nisan 2014 Pazartesi

YASEMİN REÇELİ

250 GR YASEMİN
1/2 ADET LİMON SUYU
5 BARDAK ŞEKER
5 BARDAK SU

YAPIMI:

YASEMİNLERİN ÇİÇEKLERİ KULLANILACAK ŞEKİLDE TEMİZLENİP YIKANMALI .SÜZGECE KONULUP SÜZÜLMELİ.ŞEKER VE SU TENCEREYE KONUP KOYU KIVAMLI OLUNCAYA KADAR KAYNATILIP 1-2 KAŞIK LİMON SUYU DAMLATILIP KOYULAŞMASI SAĞLANMALI.SUYU SÜZÜLEN YASEMİNLER LİMON SUYU İLE OVULUP SOLANA KADA YOĞRULMALI.DAHA SONRA KAYNAMAKDA OLAN ŞERBETE ATILIP ARA SIRA KARIŞTIRARAK 15 DK.PİŞİRİLİR.SICAKKEN KAVANOZLARA KONULUP KAPAĞI SIKICA KAPATILIP BAŞ AŞAĞI SOĞUTULUR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder