7 Nisan 2014 Pazartesi

SÜTLAÇ

 

1 KG SÜT
1 KAŞIK NİŞASTA
1 KÜÇÜK CAM TABAĞI PİRİNÇ
YETERİ KADAR ŞEKER
1 TANE VANİLYA
ÜZERİ İÇİN HİNDİSTAN CEVİZİ,TARÇIN  YADA TOZ YEŞİL FISTIK

PİRİNCİ AYIKLA VE YIKA.SÜZÜLSÜN.TENCEREYE PİRİNCİ KOY.ÜSTÜNÜ GEÇECEK ŞEKİLDE  SUYUNU EKLE.PİRİNÇLER İYİCE YUMUŞAYINCAYA KADAR PİŞİR.SUYU AZALIRSA SU KAT.PİRİÇLER YUMUŞAYIP SUYUNU ÇEKİNCE SÜTÜ EKLE.NİŞASTAYI BİR KAŞIK SUYLA KARIŞTIR.AZAR AZAR SÜTLAÇA KATARAK KARIŞTIR.SÜT KAYNAMAYA BAŞLAYINCA KENDİNE GÖRE ŞEKERİNİ AYARLAYIP KAT.BİR TAŞIM DAHA KAYNAT.ALTINI KAPAT.CAM KASELERE KOY.ÜSTÜNÜ SÜSLE.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder