21 Nisan 2014 Pazartesi

DONDURMALI VE ÇİKOLATA SOSLU BROWNİE

 

MALZEMELER:

125 GR BİTTER ÇİKOLATA
125 GR MARGARİN
1/4 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
4 ADET YUMURTA
3/4 SU BARDAĞI UN
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 PAKET VANİLYA
1/5 SU BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ

ÇİKOLATA SOSU:

200 GR BİTTER ÇİKOLATA,2 ÇORBA KAŞIĞI SU,1 PAKET VANİLYA,VANİLYALI DONDURMA

YAPIMI:

ÇİKOLATAYI ,MARGARİNLE BİRLİKTE SICAK SUYA OTURTULMUŞ TENCEREDE ERİT.ŞEKERİ İLAVE ET.İYİCE KARIŞTIRDIKDAN SONRA TENCEREYİ SUDAN ÇIKAR.BİRAZ SOĞUMASINI BEKLE.YUMURTALARI ÇİKOLATALI KARIŞIMA TEKER TEKER KIRARAK MİKSERDE SÜREKLİ KARIŞTIR.BU KARILŞIMA DİĞER KEK MALZEMELERİNİ DE EKLE.YAĞLANMIŞ VE UNLANMIŞ BİR KALIBA 4 CM OLACAK ŞEKİLDE DÖK.FIRINDA 45 DK PİŞİR.SOS İÇİN 200 ÇİKOLATAYI SICAK SUYA OTURTULMUŞ TENCEREDE ERİT.VANİLYA VE SUYU EKLE.İYİCE KARIŞTIR.BROWNİE KEKİ BÜYÜK KARELERE KES.ÜZERİNE BİR TOP DONDURMA KOY.SICAK SOSU DONDURMALARIN ÜSTÜNE DÖKEREK SERVİS YAP.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder