10 Nisan 2014 Perşembe

MERCİMEK KÖFTESİ

1 BARDAK KIRMIZI MERCİMEK
1/2 BARDAK İNCE KÖFTELİK BULGUR
1 BAŞ SOĞAN
1 DEMET MAYDANOZ
1 DEMET TAZE SOĞAN
1 KAŞIK MARGARİN
1 KAŞIK SALÇA
TUZ
KİMYON


MERCİMEKLERİ AYIKLA.YIKA VE HAŞLANINCAYA KADAR PİŞİR.MERCİMEKLER SUYUNU ÇEKİNCE BULGURU KATARAK KAPAĞINI KAPAT.YARIM SAAT BEKLET.YAĞDA YEMEKLİK DOĞRADIĞIN DOĞANI KAVUR VE SALÇAYI İÇİNE KATARAK SULANDIR..DEMLENMİŞ OLAN MERCİMEĞE KAT.DOĞRADIĞIN MAYDANOZ,YEŞİL SOĞAN VE DİĞER MALZELERİ KATARAK KARIŞTIR.ELİNLE KÖFTE ŞEKLİ VER.SERVİS TABAĞINA KOY.SERVİS YAP.LİMON VE TURŞU İLE SERVİS YAP.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder