4 Nisan 2014 Cuma

BADEMLİ TRÜFLE

 

250 GR TAZE KREMA
350 GR BİTTER ÇİKOLATA
50 GR TEREYAĞ
60 GR KAVRULMUŞ TOZ BADEM

YAPIMI:

KREMAYI KISUK ATEŞDE KAYNATIP ATEŞDEN İNDİRİNCE İÇİNE DOĞRANMIŞ OLAN ÇİKOLATAYI ATIP ERİYENE KADAR KARIŞTIR.TEREYAĞI VE TOZ BADEMİ İLAVE EDİP YENİDEN KARIŞTIR.2 SAAT SOĞUMAYA BIRAK KARIŞTIRIN,BİR KREMA TORBASI İLE YAĞLI KAĞIT ÜZERİNE KÜÇÜK PORSİYONLAR HALİNDE DÖKÜN.(12,15 GR) 30-40 DK.BUZDOLABINDA BEKLETİN.SERTLEŞSİN.500 GR ÇİKOLATAYI BENMARİ USULÜ ERİT.DONDURDUĞUMUZ ÇİKOLATA PARÇALARINI KARIŞIMA BATIR.ÇİKOLATA İLE KAPLA.DIŞINA BADEM SÜR.15 DK. SONRA SERVİS YAP.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder