18 Nisan 2014 Cuma

KARNIYARIK(TENCEREDE)

250 GR KIYMA
5 ADET PATLICAN
2 ADET SOĞAN
4 DİŞ SARIMSAK
3 ADET ÇARLİSTON BİBER
1 DOMATES(ÜSTÜNE)
2 ADET DOMATES RENDESİ (13 YEMEK KAŞIĞI DOMATES PÜRESİ)
YAĞ
TUZ
SU
KARABİBERİKIRMIZI PUL BİBER,NANE,KEKİK
İSTEĞE BAĞLI KÖRİ BAHARATI

YAPIMI:

PATLICANLARI ALACALI SOYUP ACISININ ÇIKMASI İÇİN TUZLA SUDA 10-15 DK.BEKLETİN.PATLICANLARI SÜZÜP BOYLAMASINA KESEREK KIZGIN YAĞDA KIZARTIYORUZ.DİĞER TARAFDA YAĞI KOYU YEMEKLİK DOĞRADIĞIMIZ SOĞANLARAI SARIMSAKLARI KAVURUYORUZ.UFAK UFAK DOĞRADIĞIMIZ BİBERLERİ DE EKLEYİP KAVURMAYA DEVAM EDİYORUZ. RENDELEDİĞİMİZ DOMATESLERİ DE EKLİYORUZ.KIYMAYI VE BAHARATLARI  KATIP SUYUNU ÇEKENE KADAR KAVURUYORUZ.YAVYAN TENCEREYE PATLICANLARI ALIP İÇLERİNİ KIYMALI HARÇLA DOLDURUYORUZ.ÜZERİNE DOMATES VE BİBER DİLİMİ YERLEŞTİRİYORUZ.ÜZERİNİ GEÇECEK KADAR SICAK SU KOYUP KISIK ATEŞDE 20-25 DK.PİŞİRİYORUZ.SICAK SERVİS YAPIYORUZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder