17 Nisan 2014 Perşembe

EKŞİLİ ARAP ÇORBASI

2 SU BARDAĞI KIRMIZI MERCİMEK
1/2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
LİMON SUYU
HAŞLANMIŞ NOHUT
4 DİŞ SARIMSAK
SIVIYAĞ
5  BARDAK SU

YAPIMI:

MERCİMEK,PİRİNCE  SUYA EKLEYEREK YUMUŞAYINCAYA KADAR PİŞİR.KAYNAYINCA NOHUTLARI EKLE.LİMON SUYUNU HAZIRLA.SARIMSAKLARI DÖV.ÇORBA KAYNAYINCA LİMON SUYUNU KAT.TENCERENİN ALTINI KAPATIN.TAVADA 1 KAŞIK YAĞLA SARIMSAKLARI KAVUR.NANE İLE ÇORBAYA EKLEYARAK SICAK SERVİS YAP.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder