25 Haziran 2013 Salı
ANKARA TAVA
Malzemeler
250 gram et (nuar ya da kemikli et)
1 su bardağı pirinç
2 adet büyük domates
2 diş sarımsak
2 adet arpacık soğan
2 su bardağı su
Defne Yaprağı
Tane karabiber
sıvıyağ
Hazırlanışı
Et, soğan, defne yaprağı ve karabiberler 2 su bardağı su ile düdüklü tencerede 25 dakika haşlanır.
Bu arada pirinç sıcak su ile ıslatılır.
Domatesler rendelenip ezilen sarımsakla karıştırılır.
Haşlanan et liflerine ayrılır.
Yapışmaz bir tavaya ya da tavaya sıvı yağ konulup kızdırılıp altı kapatılır.
Etler yağa konulur.
Üzerine sarımsaklı domates rendesi dökülür.
En üste de pirinçler konulur.
Etin haşlama suyundan bir bardak konulduktan sonra tavanın üstü kapatılarak suyunu çekene kadar ağır ateşte pişirilir.
Pişen pilavı ters çevirmek suretiyele tabağa aktararak servise hazır hale getirebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder