24 Haziran 2013 Pazartesi

ÇİLLERE

Bazı insanlar, özellikle küçük çocuklar ve kızıllar üzerinde, çilleri sevimli bulsak da eğer yüzümüzde veya vücudumuzda çiller varsa bu bizim için pek hoş bir durum gibi gözükemiyor. Eğer çillerinizden hoşnut değilseniz çillerin kurtulmak için kullanabileceğiniz birkaç ev ilacı bulunuyor. Çeşitli kozmetik ürünler ve lazer tedavileri de çillerden kurtulmak için yardımcı olmaktadır. Bu yöntemler hızlı sonuç verirken bir yandan da cebinizi yakabilir. Aşağıdaki işlemleri her gün uyguladığınızda 1 hafta 10 gün gibi kısa bir sürenin sonunda gelişmeleri görüyor olacaksınız.
1
Bir kulak çubuğunu limon suyu veya soğan suyuna batırın ve çillerinizin üzerine uygulayın. Limon suyunun hem peeling gücü bulunur hem de limon suyu soğan suyuna göre daha hoş kokar. Limon suyunun taze sıkılmış olması gerekmektedir. Marketlerden aldığınız limon sularında koruyucular, yapay kokular ve renklendiriciler bulunur ve tüm bu maddeler yüzünüze zarar verebilir.
2
Yüzünüzde papaya suyu sürün. Papayadaki enzimler çillerin rengini açmaya yardımcı olacaktır.
3
Salatalık kullanın. Küçük parçalar halinde salatalıkları rendeleyin ve suyunu çıkartın. 1 yemek kaşığı limon suyu ve 1 yemek kaşığı bal ile 1 salatalığın suyunu birleştirin ve çillerin üzerine sürün.
4
Vitamin takviyeleri alın. Çilek, üzüm, elma ve portakal gibi C vitamini yüksek gıdalar aracılığıyla ya da C vitamini alımını artırın.
5
Limon suyu ve portakal suyu ile maydanoz suyunu karıştırın. Pamuk yardımıyla yüzünüze bu karışımı sürün.
6
Ekşi süt ile yüzünüzü yıkayın. Laktik asit cildinizi kurutmadan ve tahriş etmeden çillerinizin rengini açacaktır.
7
E vitamini yağı kullanın. E vitamini yağı çillerinizden kurtulmak için nazik bir yoldur.
8
Modern tedavileri araştırın. Doktorlar sıvı azot veya lazer tedavileri ile çilleri başarılı bir şekilde ortadan kaldırabiliyorlar. Kimyasal peeling de etkilidir ama uzun bir iyileşme süresi vardır.
Uyarılar
  • Maskeleri cildinizde 15 dakika bekletin.
  • Her gün güneş koruyucu kullanın. Özellikle çil tedaviniz sırasında cildinizi güneşten koruyun.
  • Tek bir maske işe yaramıyorsa farklı maskeler deneyin. Herkeste etkiler farklı sonuç verebilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder