Malzemeler:
- 10-12 adet dilimlenmiş kalamar
- 7-8 yaprak göbek salata
- 1-2 avuç maskolin salata (Akdeniz yeşillikleri)
- isteğe göre fesleğen ve maydanoz
- 2-3 tepeleme yemek kaşığı light yoğurt
- 3 adet kornişon turşu
- 1 adet yeşil soğan
- 2-3 çay kaşığı dijon hardalı
- tuz
- Tüm yeşillikleri yıkayıp süzülmesi için kenara alın.
- Kornişon turşuyu ve yeşil soğanı ince ince kıyın. Yoğurt, hardal ve tuz ile birlikte iyice çırpın.
- Kuruyan yeşillikleri elinizle parçalayıp salata kasesine alın. 1 yemek kaşığı sirke ve 1 tatlı kaşığı zeytin yağ ekleyerek tüm yeşilliğin soslanmasını sağlayın.
- Kalamarları yağsız tavada önlü arkalı pişirin.
- Hazırladığınız salatanın üzerine sosu döküp kalamarları serpiştirin ve servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder