24 Haziran 2013 Pazartesi

AYRAN


Malzemeler
  • 2 çorba kasesi yoğurt
  • çorba kasesi soğuk su
  • 3- 4 sap taze nane
  • tuz (damak tadınıza göre ekleyin)
Servisi için
  • taze nane yaprakları
Yapılışı
  1. Ben bar blenderi kullanıyorum bu nedenle sıçrama vs gibi bir problem olmuyor ama sizde el blenderi varsa öncelikle yoğurdu geniş ve derin bir kaseye alın.
  2. Yoğurdun pütürleri tamamen dağılıncaya kadar blenderden geçirin.
  3. 3 sap taze naneyi iyice yıkayın ve yoğurda ekleyip naneler küçük parçalara ayrılıncaya kadar blenderden geçirin.
  4. Son olarak suyu ve tuzu ekleyip, tuz tamamen eriyip ayran köpürünceye kadar karıştırmaya devam edin.
  5. Hazırladığınız ayranı buz ve nane yaprakları ile servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder