24 Haziran 2013 Pazartesi

SAÇLARA

Yıpranmış saçlar, belirli bir süre sonra içinden çıkılamaz bir hale gelebilirler. Bunun için kuaförde derinlemesine bir saç bakımı yapabileceğiniz gibi yıpranmış saçlarınızın güzel bir görünüm kazanması için evde de yapabileceğiniz bazı şeyler vardır.
Sirkeyle durulama
Sirke saçınıza doğal pH seviyesini geri yüklemeye yardımcı olur. Duş ya da banyo yaparken saçınıza son durulama suyu için sirke dökün. Bu işlem saçlarınızı yumuşatır ve parlatır. 3 bardak suya 3 yemek kaşığı elma sirkesi katın. Saçlarınızı şampuanlayıp kremledikten sonra durulayın ve duştan çıkmadan sirkeli suyu saçınıza dökün.
Kepek sorunu için
Eğer saçlarınızda kepek varsa, deneyebileceğiniz birkaç kolay yöntem vardır. Bir pamuk ile saç derisi üzerine biraz hindistan cevizi yağı sürün ve gece boyunca bekletin.. Uyandığınızda, aynı bölgeye biraz limon suyu uygulayın ve 30 dakika sonra duş alın. Kepeklenmenin diğer bir çözümü de zeytinyağı ve badem yağını saç diplerine uygulamaktır. Her iki yağdan da eşit bir miktarı birleştirin ve saç diplerinize sürün. 30 dakika sonra saçlarınızı yıkayın.
Saç renginizi evde açın
Saç renginizi açmak için boyamanıza veya kimyasal maddeler kullanmanıza gerek yoktur. Limon suyunu deneyin. Limon suyunu sprey şişesine doldurun ve saçlarınıza bu şekilde sürün. Yarım saat güneşin altında durduktan sonra saçlarınızı yıkayabilirsiniz.
Yıpranmış saçlara bitkisel bakım
Saçlarınıza bitkisel bakım yaparak, saçlarınızı besleyip güçlendirebilirsiniz. Püre haline getirilmiş avokado ve bir yumurta sarısını karıştırıp saçlarınıza sürün. Başınızı bir havluyla sarın ve maskeyi 30 dakika saçınızda bekletin. Saçlarınızı nemlendirmek için saçınıza mayonez de sürebilirsiniz. Ayrıca bitkisel saç bakımı kategorimizde yer alan bakım kürlerini de uygulamanız faydalı olacaktır.
Saçlarınızı parlatın
Saçlarınıza parlaklık katmak için bira kullanın. Saçınızı şampuanlayıp, kremledikten sonra saçınıza bira dökün ve ardından soğuk suyla saçınızı durulayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder