24 Haziran 2013 Pazartesi

SAÇLARA

Kuru saçlara bakım kolayca hemen mutfağınızda olan malzemelerle yapılabilir. Böylece mevcut saç dökülmenizi durdurup, yeni saç oluşumunu destekleyebilirsiniz. Herhangi bir kozmetik markasının saç bakımı ürününü satın aldığınızda, hem cebinizden para vermiş olursunuz hem de evde saç bakımı yapmak için harcadığınız zamanın aynısını harcarsınız. Bu nedenle evde saç bakımı yaparak hem bütçenizi korumuş hem de kendinize zaman ayırmış olursunuz. Sadece buzdolabını açın ve saçınızın ihtiyacı olan nemlendirici alın. Kuru saçlara bakım yaparak saçın güçlendirilmesi, yumuşatılması ve nemlendirilmesi basit bir şekilde sağlanabilmektedir.

Kuru saçlara bakım malzemeleri

Bira

1 bardak birayı saçlarınızı yıkadıktan sonra son durulama olarak saçınıza dökün. Saçınıza protein eklemek için bira iyi bir yoldur.

Mayonez

Yarım bardak mayonezi ki bu saçınızın uzunluğuna göre değişiklik gösterebilir saçlarınızın dibinden başlayarak uçlarına kadar yayın. Bir havlu ile saçınızı sarın ve yaklaşık 15 dakika boyunca saçınızı beslemek ve nemlendirmek için bekleyin. Sonra normal olarak şampuanlayın ve yıkayın.

Kakao Yağı

Yarım bardak kakao yağını sıcak su dolu bir kaba oturtarak yumuşatın. Saçlarınıza kakao yağını iyice yedirerek kuru saçlara bakım yapabilirsiniz. Kakao yağını 10 dakika saçınızda bekletin. Sonra şampuanlayın ve durulayın.

Yumurta sarısı

2 büyük yumurta sarısını, pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpın. Tüm saç telleriniz yumurta sarısına bulanana kadar iyice saçlarınıza masaj yaparak yedirin.Yaklaşık 20 dakika saçlarınızda bekletin. Yumurta sarısı saçlarınızı güçlendirmek için iyi bir malzemedir.

Yağlar

1’er yemek kaşığı kadar zeytinyağı, avokado yağı veya ayçiçek yağını karıştırın ve ılıtın. dökün. Eğer tüm malzemeler evinizde yoksa tek bir yağ da kullanabilirsiniz. Önemli olan saçlarınızı nemlendirmektir. Yavaşça tüm saçlarınız yağlanana kadar saçlarınıza yağı yedirin. Nemlendirici yağı 10 dakika saçınızda bekletin. Sonra normal olarak şampuanlayın.

Aloe Vera

Aloe Vera saçları nemlendirici etkiye sahiptir ve yeni saç büyümesini teşvik etmek için yardımcı olur. Şampuanlamadan sonra saf yarım bardak saf Aloe Vera suyu ile saçınızı durulayın.

Sirke

Sirke yeni saç oluşturmak için yardımcı olur ve saç derinizdeki pH seviyesini düzenler. Çeşitli saç şekillendirme ürünleri saç derinizin PH seviyesini bozabilmektedir. Sirke ile saç bakımı yapmak için saçınızı şampuanladıktan ve duruladıktan sonra saçınıza sirke sürebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder