7 Haziran 2013 Cuma

BULGURLU PATATES KÖFTESİ

 
 
BULGURLU PATATES KÖFTESİ

MALZEMLER:
• 5 adet patates
• 2 su bardağı köftelik ince bulgur
• 1 adet yumurta
• 1 yemek kaşığı un ( ben mısır unu kullandım)
• 2 çay kaşığı tuz, karabiber

İÇ HARC.:

• 250 gr az yağlı dana kıyma
• 1 adet orta boy kuru soğan
• 1 demet maydanoz
• 25-30gr bitkisel margarin yada tereyağı
• 1 çay kaşığı tuz, karabiber
• 1 su bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI : patatesler haşlanmaya bırakılır. Haşlanan patatesler püre haline getirilir. Patates püresi sıcak haldeyken üzerine köftelik bulgur eklenip karıştırılır ve bulgur yumuşayıncaya kadar 15 dk bekletilir. Sonra yumurta ve un ilave edilip tuz ve karabiber serpilir. Malzemeler 7-8 dakika yoğrulur. Yoğrulduktan sonra bir kenarda bekletilir.
İç harcın hazırlanması için kıyma, ince kıyılmış soğan ve tereyağ tencereye konur. Orta ısılı ateşte sürekli karıştırılarak 8-10 dk kavrulur. Üzerine ince kıyılmış maydanoz , tuz, karabiber ilave edilip 5 dk daha pişirildikten sonra ocaktan alınır.
Köfte harcından yarım limon büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır. Ortasına baş parmakla bastırılarak çukurlaştırılır. Çukur kısma 2 tatlı kaşığı iç harç konur ve kapatılır.
Hazırlanan köfteler bol miktarda kızgın yağda kızartılır nar gibi olunca ocaktan alınır sıcak sıcak servise sunulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder