14 Haziran 2013 Cuma

KEBAB(KIYMALI PİDE KEBABI)

 

Malzemeler:
- 2 adet ekmek hamuru,
- 1/2 kg. kıyma,
- 4 adet soğan,
- 2 yemek kaşığı salça,
- 4-5 yemek kaşığı kıyılmış ceviz,
- 5 yemek kaşığı margarin,
- 2 adet yumurta sarısı,
- 4 adet yeşil biber,
- Tuz, kırmızı pul biber.
kişi sayısına göre yumurta

Soğanı ince kıyın. Kıymayı kavurup, soğan ve yağı ilave edin. Kavrulunca salça ve kıyılmış yeşil biberleri katın. Ocaktan alıp cevizi ekleyin. Tuz ve kırmızı pul biber ekin. Hamurları yumurta büyüklüğünde koparıp, pide şeklinde açın. Ortasına harç koyup kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, 180°C ısıtılmış fırında kızartın. Üzerine yumurtayı kırın tekar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder