500 gr. Bamya
250 gr. Kuşbaşı et
2 yemek kaşığı Margarin
1 adet Soğan
2 adet Domates
2 yemek kaşığı Limon suyu
Tuz
250 gr. Kuşbaşı et
2 yemek kaşığı Margarin
1 adet Soğan
2 adet Domates
2 yemek kaşığı Limon suyu
Tuz
Yemeğin Tarifi
1.
Bir tencereye ince doğranmış soğan, yağ ve kuşbaşı etler konur, etler suyunu
çekene kadar kavrulur, soyulmuş ve küçük parçalara bölünmüş domates, su ve tuz
katılarak pişmesi sağlanır.
2. Bamyalar özenle ayıklanır, bir tencere suya limon sıkılır bamyalar bu suda yarım saat bekletilir, çıkarıp süzülür.
3. Pişen etin üzerine bamyalar yerleştirilir. Suyu az ise ilave edilir, hafif ateşte başları yumuşayıncaya kadar pişirilir, birkaç damla limon suyu ilave edilir. Birkaç dakika sonra ateşten alınır, servis yapılır.
2. Bamyalar özenle ayıklanır, bir tencere suya limon sıkılır bamyalar bu suda yarım saat bekletilir, çıkarıp süzülür.
3. Pişen etin üzerine bamyalar yerleştirilir. Suyu az ise ilave edilir, hafif ateşte başları yumuşayıncaya kadar pişirilir, birkaç damla limon suyu ilave edilir. Birkaç dakika sonra ateşten alınır, servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder