24 Haziran 2013 Pazartesi

SAÇ KÖPÜĞÜ

Saç köpüğü yıllardan beri bilinen bir saç şekillendirme malzemesidir ancak çoğumuz tam olarak saç köpüğünü nasıl kullanmamız gerektiğini bilmeyiz. Saç köpüğüyle bir çok farklı model elde edebilme imkanımıza karşın, saç köpüğünü sadece saçlarımıza biraz hava vermek için kullanırız. Bu makalemizde size saç köpüğü nasıl kullanılır açıklamaya çalışacağız.
1
Islak görünümlü dalgalı saçlar elde etmek istiyorsanız, saç köpüğü uygulamadan önce saçınızı yıkayın. Eğer saçlarınız elektriklenmeye meyilliyse, düzenli olarak elektriklenmeyi önleyici serum ile saç bakımı yapabilirsiniz. Şekillendirme öncesinde ise saçlarınıza elektriklenmeyi önleyen bir şampuan uygulayabilirsiniz. Saçlarınız işlem sırasında hafif nemli olmalıdır. Bu nedenle saçlarınızdaki ıslaklığı havlu ile alın.
2
Saç köpüğünü avucunuza sıkın. Bir avucunuz köpükle dolmalıdır. Ardından köpükten bir miktar alarak saçınızın belirli bir kısmına sürün. Sonra bir miktar daha alarak diğer kısımlarına sürün. Saçınız, saç köpüğünü iyice emmelidir. Saç köpüğünü iyice yaymak için iri dişli bir tarakla saçınızı tarayabilirsiniz.

Dalgalı saç elde etmek için saç köpüğü nasıl kullanılır


Saç köpüğüyle saçlarımıza dalga vermek çok basit bir işlemdir. 1 ve 2 numaralı işlemleri izledikten sonra saçlarınızı öne atın ve avuçlarınızın arasına alarak ovuşturun. Bu işlemi saçınızın her yerine iyice uygulayın. Ortalama beş dakika kadar saçlarınızı ovalayın. Saçlarınızı arkaya atın ve önlerine ellerinizle şekil verin. Eğer kabarık bir görünüm elde etmek isterseniz, saç kurutma makinesindeki difüzörü kullanabilirsiniz. Daha sade dalgalar elde etmek isterseniz, saçlarınızı ellerinizle şekillendirin ve kendi halinde kurumaya bırakın.

Düz saç elde etmek için saç köpüğü nasıl kullanılır

saç köpüğü ile düz saç elde etmek
saç köpüğü ile düz saçlar
1 ve 2 numaralı işlemlerde belirttiğimiz gibi saçlarınızı yıkayın ve havluyla kurulayın. Ardından saç köpüğünü saçınıza biraz önce bahsettiğimiz şekilde yedirin.

Saçlarınızın düzleşmesi için, saçlarınızı ilk önce kırılmaması için geniş dişli bir tarakla açarak tarayın. Ardından ince dişli bir tarakla düz olarak tarayın. Saçlarınızın düz bir şekil aldığını göreceksiniz. Saç kurutma makinesini açın ve saçlarınızı bir yandan tararken, bir yandan da kurutun. Saçlarınız kuruduğunda düzleşmiş olacaktır.

Saçlara hacim vermek için saç köpüğü nasıl kullanılır


Saç köpüğü ile hacimli saçl elde etmek
Saç köpüğü ile hacimli saçlar
İnce telli saçlarınız varsa, bu durum saç şekillendirmede her zaman bir sorun yaratacaktır. Bu nedenle sizin her zaman saça hacim veren bir şampuan kullanmanız gerekir. Saç spreyi ve saç köpüğü seçimlerinizi de ince saçlara özel olanlardan yana kullanmalısınız.

Saçlarınızı yıkayıp, köpük sürdükten sonra ellerinizle saçlarınızın dip kısımlarını hafifçe ovalayın. Tüm saç diplerinizi sıkıp bırakın ve bu işlemi birkaç kez tekrarlayın. Ardından saçlarınızı saç kurutma makinesiyle kurutmaya başlayın. Saçlarınızı saç kurutma makinesiyle kuruturken saç kurutma makinesini saçlarınızın çıkış yönünün tersine tutun.

Bigudi ile saç köpüğü nasıl kullanılır


bigudi ile kıvırcık saçlar
bigudi ile kıvırcık saçlar
1 ve 2 numaralı işlemleri saçınıza uygulayın. Saçlarınızı bölümlere ayırın ve klipslerle sabitleyin. Ayırdığınız parçaları bigudi ile sarın. Saçlarınızın hepsini bigudi ile sardıktan sonra hafifçe saçınızı spreyleyin. Saç kurutma makinesiyle saçlarınız tamamen kuruyana kadar saçlarınızı kurutun. Mümkünse güçlü bir saç kurutma makinesi kullanmalısınız. Saç kurutma makinenizdeki ısı ayarını en yüksekte çalıştırın. Saçlarınız kuruduktan sonra çok yavaşça teker bigudileri çıkarın. Bukleleri düzeltmek için parmaklarınızı kullanın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder