28 Haziran 2013 Cuma

KIZRMIŞ SOĞAN HALKALARI

 
Kızarmış soğan halkaları

Malzemeler

  • 2 adet soğan
  • 1 çay bardağı maden sodası
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 yumurta
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı zerdeçal (olmasa da olur)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Çok az kırmızı biber
  • Galeta unu

Hazırlanışı

  • Soğanları soyun. Baş ve kök kısmını derince alın.
  • Yarım cm. eninde dilimlere kesin ve halkaları ayırın.
  • Bir karıştırma kabına un, nişasta ve baharatları alıp karıştırın.
  • Soğan halkalarını bu una bulayıp bir kenara alın.
  • Unlu karışıma yumurtayı kırın, sodayı ekleyip çırpın.
  • Bu karışıma soğan halkalarını bulayın. Fazlasını kenara bir kaç kez vurarak akıtın. (bulama işlemlerini yaparken çatal kullanın daha kolay oluyor.)
  • Ayrı bir kaba aldığınız galeta ununa soğan halkalarını bulayıp kızgın yağın içine atın.
  • Tavayı sallayıp her yerinin yağla temasını sağlayın.
  • Altın rengini alınca yağdan alın.
  • Sıcak sıcak ikram edin.
  • NOT: 2 adet soğandan bir büyük servis tabağı soğan kızartması oluyor. İsterseniz malzemeyi yarıya düşürebiliriniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder