Kızarmış soğan halkaları
Malzemeler
- 2 adet soğan
- 1 çay bardağı maden sodası
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 yumurta
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı zerdeçal (olmasa da olur)
- 1 çay kaşığı tuz
- Çok az kırmızı biber
- Galeta unu
Hazırlanışı
- Soğanları soyun. Baş ve kök kısmını derince alın.
- Yarım cm. eninde dilimlere kesin ve halkaları ayırın.
- Bir karıştırma kabına un, nişasta ve baharatları alıp karıştırın.
- Soğan halkalarını bu una bulayıp bir kenara alın.
- Unlu karışıma yumurtayı kırın, sodayı ekleyip çırpın.
- Bu karışıma soğan halkalarını bulayın. Fazlasını kenara bir kaç kez vurarak akıtın. (bulama işlemlerini yaparken çatal kullanın daha kolay oluyor.)
- Ayrı bir kaba aldığınız galeta ununa soğan halkalarını bulayıp kızgın yağın içine atın.
- Tavayı sallayıp her yerinin yağla temasını sağlayın.
- Altın rengini alınca yağdan alın.
- Sıcak sıcak ikram edin.
- NOT: 2 adet soğandan bir büyük servis tabağı soğan kızartması oluyor. İsterseniz malzemeyi yarıya düşürebiliriniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder