24 Haziran 2013 Pazartesi

KURU SAÇLARA

Dış görünüşte çok önemli yeri olan saçların bakımı için tiplerini bilmeli ve buna göre bakım yöntemi belirlemeliyiz. Kuru saçlara sahip olan kişiler daha yorgun, daha solgun görünürler. Şehir yaşantısının etkileriyle kirli hava ve stresli yaşam koşulları saçlarımızı da etkiler.
Her saç tipine uygun olan bakım yöntemleri tercih edilmelidir. Ancak kuru tipteki saçlar daha fazla dikkatli ve hassas bakım gerektirir. Kuru tip saç daha fazla hassas olduğundan daha kolay yıpranır.

Saç Tipini Belirleme

Saç tipini bilmeyen ve ayırt edemeyen çok kişiye rastlamaktayız. Birçok kişi ise saç telleri normal mi, ince telli mi yoksa kalın telli mi bilemeyebilir. Genel olarak saç dipleri uç kısımlara göre daha fazla yağlıdır. Uç kısımlar kuru kalır. Uygun olan bakımın saç dip derisinin durumuna göre seçilmesi gerekir. Ve mutlaka doğru temizleme ve krem ürünleri kullanılmalıdır.
Bu paylaşımımızda kuru saçlar için şifalı bitkileri açıklayacağız.

Malzemeler

  • 2 kaşık susam yağı
  • 2 kaşık badem yağı veya Ayçiçek yağı
  • 4 kaşık nohut unu
  • Sıcak su

Uygulama

2 şer kaşık susam yağı, badem yağı ve nohut ununu karıştırdıktan sonra saçlarınıza masaj yöntemi ile uygulayın. Yarım saat beklettikten sonra artan 2 kaşık nohut una biraz sıcak su ilave ederek karıştırın. Lapa halindeki karışımı kullanarak saçınızı yıkayın. Kuru saçlar için maske nasıl uygulanmalıdır adlı yazımıza da göz gezdirebilirsiniz.

Kuru Saçlar İçin Öneriler

- Kuru saçlar için önerilen şampuanlardan kullanın
- Saçlarınıza uzun süreli ısı işlemi yapmayın. Saç kurutma makinesini saçlarınıza çok yakın mesafede tutmayın
- Güneş ışınlarından saçlarınızı koruyun
- Saçlarınızı her gün yıkamayın
- Saçlarınızı klordan koruyun
- Saçlarınızı gererek toplamayın
- Saçlarınıza düzenli olarak maske uygulayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder