14 Haziran 2013 Cuma

ÜZÜMLÜ FIRIN KEBABI

 
Malzemeler

300 gram dana nuar

1 kahve fincanı kuş üzümü

1 kahve fincanı dolmalık fıstık

1 kahve fincanı süt

1 yemek kaşığı wochestershire sos (soya sosu, soğan, sarımsak, sirke, mısır şurubu vb. Marketlerden edinilebilir.)

1 yemek kaşığı tereyağ

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet arpacık soğan

1 diş sarımsak

2 adet Defne Yaprağı

Kekik

karabiber

Fırın torbası
Hazırlanışı

Dana nuar zeytinyağı, süt, wochestershire sos, karabiber taneleri, defne yaprakları ve kekikle en az 3 saat marine edilir.
Et marine sosu ile beraber fırın torbasına konulur.
Torbanın içine kuş üzümü, fıstık, sarımsak, arpacık soğan ve tereyağı konulduktan sonra ağızı bağlanır.
Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında bir saatten biraz fazla pişirilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder