14 Haziran 2013 Cuma

BARBEKÜ SOSLU TAVUK


Malzemeler:

8 adet tavuk but (veya dilediğiniz herhangi bir parça)
4 - 5 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı paprika
2 çay kaşığı zerdecal
1 yemek kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı kişniş
Tuz, karabiber

Yapılışı:

Tüm baharatları ve yoğurdu bir kapta karıştırın.

Tavukların üzerine keskin bir bıçakla bir kaç çizik atıp sosunun olduğu kaba alın ve ovalayarak sosu tavukların her tarafına iyice yedirin.

Kabın ağzını streç filimle kapayın ve tavukları bu sosun içinde, buzdolabında en az yarım saat, mümkünse bir gün, marine edin.

Tavukları sostan alıp fazlalıklarını silkeleyin ve barbaküde tavuklar iyice pişene kadar, yaklaşık 25 - 30 dk, pişirip sıcak sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder