26 Haziran 2013 Çarşamba

TAVUKLU PAPAZ YAHNİSİ


Malzemeler:

1 kg tavuk (kemikli ya da kemiksiz)

4 adet küçük soğan

7 diş sarımsak

2 çorba kasığı salça

Yarım cay kasığı köri

1 çay kasığı karabiber

2 tatlı kaşığı nane

1 çorba kasığı üzüm sirkesi

2 adet küçük boy patates

Yeter
i kadar su ve tuz

 
 
HAZIRLANIŞI :

Tencereye tavuk etlerini alın. Üzerine irice doğranmış soğan ve sarmısakları koyun. 2 çorba kasığı salca, yarım cay kasığı köri, karabiber, sirke, yağ ve tuz ilave edip, tencereyi orta ısılı bir ateşe oturtun. Tavuklar kendi bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.

İyice yumuşadıklarında 2 kahve fincanı su ilave edip, kaynamaya bırakın. İrice doğradığınız patatesleri de tencereye alın. Gerekirse su ilavesi yaparak patatesleri pişirin. Tencereyi ocaktan alınca, üzerine nane serpip servis yapın.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder