24 Haziran 2013 Pazartesi

PATLICAN KEBABI


PATLICAN KEBABI
ailece sevilecek bir tarif diyorum çünkü biz ailece seviyoruz.
Malzemeler
1 Kğ kemer patlıcanı
1 Kğ koyun kıyması isteğe bağlı azaltılır
34 Su bardağı zeytinyağı
6 Adet taze biberpatlıcan kebabı tarifi
12 Adet salkım domates isteğe bağlı tercih ettiğiniz domates
1 Yemek kaşığı silme biber salçası
1 Tatlı kaşığı tuz

Yapılışı
6 kişilik

Patlıcanlar yıkanıp soyulur ve iri halkalar şeklinde doğranır
ve tuzlu suda bekletilir.Kabın içine kıyma,tuz,salça konup
iyice yoğrulur ve avcumuzun içine ceviz büyüklüğünde
kıymadan alıp yuvarlıyarak şekil verip tepsiye şekildeki
gibi sırayla köfteleri ve patlıcanları dizelim.

Daha sonra üzerine biberleri ve domatesleri koyup üzerine
yağı ve bir çay bardağı suyu gezdirelim.320 derecede ısıtılmış
fırına tepsiyi sürelim ve üzerine yememizin yanmaması için yağlı
kağıt koyalım yememizin pişmesine 10 dk kala yağlı kağıdı çıkaralım
yememiz kaynamaya başlayınca fırının -ısısını 220 dereceye getirelim
ve 55 veya 60 dakika sonra kontrol edip patlıcanlar pişmiş ise tepsiyi fırından alalım ve servis yapalım.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder