10 Haziran 2013 Pazartesi

PEYNİRLİ ÇITIR PİRZOLA


 

Peynirli çıtır pirzola

Etleri una bulayıp fazla unu silkeleyin. Peynir ve ekmek kırığını harmanlayın. Unlu etleri yumurtaya bulayıp ekmek kırıklı peynirle kaplayın. Zeytinyağını sığ bir tavada ısıtıp etleri pişirin. Kağıt havlu üzerine alarak süzün. Sıcak tutun. Salamları hafif kahverengileşinceye kadar soteleyip ateşi yükseltin. Pazı ve arpacık soğanları katıp karıştırarak 5 dakika soteleyin. Limon suyu tuz ve karabiber ilave edip servis tabaklarına alın. Havuç bal 2 çorba kaşığı zeytinyağı kimyon tohumu limon suyunun yarısını tuz ve karabiberi karıştırın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında havuçlar yumuşayıncaya kadar 20 dakika pişirin. Tatlı pulbiber ve tarçını teflon tavada ısıtıp 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve kalan limon suyunu ilave edin. Baharat karışımı ve kalan salata malzemelerini havuçlara ilave edip karıştırın. Etleri pazı yatağında havuç salatasıyla birlikte servis yapın.

4 kişilik

* 12 adet kuzu pirzola (temizlenmiş)

* Un (serpmek için)

* 160 gr. parmesan peyniri

* 1 çay bardağı bayat ekmek kırığı

* 3 adet yumurta (hafif çırpılmış)

* Zeytinyağı (kızartmak için)

* 1 adet limon (elma dilimi kesilmiş)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder