24 Haziran 2013 Pazartesi

GÖZ BAKIMI

Göz çevresi derisi son derece hassas bir yapıya sahiptir. Normal cilde oranla, göz çevresindeki cilt yapısı çok daha ince ve hassastır. Bu nedenle de göz çevresi bakımı ayrı bir özen gerektirmektedir. Göz çevresi bakımı için kullanabileceğiniz özel kremler olduğu gibi, ayrıca bitkisel malzemelerle de göz çevrenize bakım yapabilirsiniz.

Göz çevresi kırışıklıkları için

Zeytinyağı maskesi

Göz çevresi erken kırışıklıkların oluştuğu ilk yerdir. Bu nedenle göz çevrenizde kırışıklıklar oluşmaya başlamış olabilir. Göz çevresi kırışıklıkları için bitkisel bakım uygulayabilirsiniz. Tariflerdeki oranlara uymak önemli olduğundan maskeyi hazırlarken dikkatli olmalısınız.

Malzemeler

  • 1 çay kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 damla limon suyu
  • Eğer evinizde varsa 1 damla kadar lavanta yağı
Bu maskeyi iki günde bir gece göz çevrenize uygulayın ve 10 dakika bekletin. Limon glikolik asit içerir ve bu da kimyasal peeling malzemeleri arasında yer alır. Zamanla derinin üst katmanını kaldırır ve içerde yatan taze deriyi açığa çıkarır.

Göz çevresi bitkisel kırışıklık kremi

Göz çevresi kırışıklıkları için bitkisel krem
Göz çevresi kırışıklıkları için bitkisel krem
Tarifini vereceğimiz bitkisel kırışıklık kremini 1 hafta boyunca saklayabilirsiniz.

Göz çevresi kırışıklıkları için bitkisel krem malzemeleri

1 çay kaşığı zeytinyağı
1 ampul B vitamini
1 ampul E vitamini


Tüm bu malzemeleri iyice karıştırın ve küçük bir şişenin içine koyun. Her akşam göz çevrenize sürün. Dilerseniz kullanım sırasında, kullanacağınız miktarda kremin içerisine bir damla kadar limon ilave edebilirsiniz. Limonu şişenin içine katmayın.

Zeytinyağı ile göz çevresi bakımı

İyi kaliteli sızma bir zeytinyağını yatmadan önce göz çevrenize nazikçe sürebilirsiniz. Cildinize uygulayacağınız zeytinyağını, cildin çekebilmesi için hafif ılık olması gerekmektedir. 5 dakika göz çevrenizde zeytinyağını beklettikten sonra nemli bir bez yardımıyla göz çevrenizde bulunan fazla zeytinyağını kaldırabilirsiniz. 5 dakika içinde cildiniz gerekli maddeleri zeytinyağından emecektir. Eğer zeytinyağını 5 dakikanın sonunda silmezseniz göz çevrenizde minik sivilceler oluşabilir. Bu nedenle cildin fazla yağlı kalmamasına da önem vermeniz gerekmektedir. Düzenli yapıldığında bu bakım göz çevresi kırışıklıklarını azaltacaktır.

K vitamini badem yağı ve patates

Göz çevrenizde morluk problemi varsa ve bu eğer genetik bir sorun değilse, bu durumda göz çevrenizde kullanacağınız ürünlerin K vitamini içermesi çok daha iyi sonuç almanıza yardımcı olacaktır. Eğer herhangi bir ürün kullanmak istemiyorsanız, doğal yollarla göz altı morluklarınızdan kurtulmak istiyorsanız, o zaman soyduğunuz patatesin kabuklarının üzerine bir miktar zeytinyağı sürüp göz altlarınıza koyabilirsiniz. Bu işlemi dilerseniz her gün uygulayabileceğiniz gibi seyrek aralıklarla da uygulayabilirsiniz.
Badem yağında da K vitamini bulunur. Göz çevrenize zeytinyağı sürdüğünüz gibi badem yağı da sürebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder