Malzemeler
- 4 yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığğı kakao ( tarifin aslında 2 kaşık kullanılıyor)
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 er paker kabartma tozu , vanilya
Krema Malzemesi
- 500 ml süt
- 2 yemek kaşığı margarin
- yarım su bardağı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
İçi İçin
- 3-4 adet muz
Yapılışı
Öncelikle keki hazırlıyoruz. Yumurta ve şekeri en az 5 dk çırpın, içine süt, sıvı yağ, kakao, vanilya ekleyip çırpın. Unu ve kabartma tozunu eleyip içine ekleyin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ( dikdörtgen fırın tepsisi) döküp pişirin ve soğutun. Kremayı hazırlamak için margarin hariç tüm malzemeleri tencereye koyup pişirin, 1-2 dk kaynatıp içine margarini ekleyin ve soğumaya bırakın.Arada karıştırarak kaymak tutmasını önleyin.Kekten çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin. Geriye kalan kek parçalarını blendırdan geçirip öğütün. Büyük bir kaseye koyun. Herbir yuvarlağın üzerine 1 parça muz koyup onunda üzerine bir tatlı kaşığı kremadan koyup muzu iyice kremayla kaplayın. Her bir kek parçasını kek kırıntıtılarına batırıp etrafını kaplayın. Elinizle düzeltmeye gayret edin. Servis tabağına alın.2-3 saat buzdolabında bekletip servis edebilirsiniz. AFİYET BAL ŞEKER OLSUN :)))))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder