14 Haziran 2013 Cuma

ÇANAK KÖFTE

 
 
Çanak Köfte
Hazırlama süresi: 20 DAKİKA
Pişirme süresi: 40 DAKİKA

4 kişilik 691 Kalori

MALZEMELER

1/2 kilogram köftelik kıyma

1 adet soğan

1 adet yumurta

2 dilim bayat ekmek

4 çorba kaşığı galeta unu

1 diş ezilmiş sarmısak

2 çorba kaşığı sıvıyağ

Rendelenmiş kaşar peyniri

Tuz, karabiber, kekik

İç malzemesi için

2 çorba kaşığı ayçiçek yağı

1 adet kabak

3 dal taze soğan

Yeteri kadar tuz, fesleğen

HAZIRLANIŞI

Geniş bir kaba; kıyma, ufalanmış ekmek içi ve galeta ununu alın. Rendelediğiniz soğanı, sarmısağı, tuz, karabiber ve kekiği ekleyin.
Yumurta ve sıvıyağını ilave edin. Bütün malzemeleri iyice özleşene dek yoğurun. Bir saat buzdolabında dinlendirin.
Bu arada bir tavaya iki çorba kaşığı ayçiçek yağını alın. İçine küçük küp doğradığınız kırmızı biberi ve ince ince kıydığınız taze soğanları katın.
Sebzeler suyunu çekene kadar soteleyin. Ardından tuz ve fesleğeni ilave edip karıştırın ve ocaktan alın.
Küçük fırın kaplarının içini folyo kağıdı ile kaplayıp, yağlayın. Hazırladığınız köftelere çanak şekli verin ve hafif oyuk bırakın.
Sebzeli harcı bu oyuğun içine doldurun. Üzerine kaşar peyniri serpip, 180 derecelik fırında 40 dakika pişirin.

Afiyet Olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder