12 Haziran 2013 Çarşamba

KOLAY SİMİT BÖREK



Malzemeler
  • 5 adet yufka
  • 1 şişe maden sodası (200 ml)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
İç malzemesi
  • 150 gr. beyaz peynir
  • yarım demet maydanoz Kek kalıbında Börek Nasıl Yapılır?
  • Soda, süt, yumurta ve yağı bir kapta çırpın.
  • Kek kalıbını yağlayın
  • İlk Yufkayı ortasını delmeden, kenarlarını dışa taşırarak kalıbın içine yerleştirin. (ilk yufka sosa batırılmayacak)
  • 2. yufkayı yarıya bölün. Sosa batırıp kalıbın içine yerleştirin. Diğer yarısını da aynı şekilde soslayıp yerleştirin.
  • Üzerine iç malzemesinden serpiştirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde bir yufka, biraz iç olarak kalıba döşeyin
  • Son yufkayı yerleştirdikten sonra, kalan sosu üzerine gezdirin.
  • İlk yufkanın ortada kalan kısmını delin ve kenarlara doğru iteleyin.
  • İlk yufkanın dışa taşan kısımlarını böreğin üzerine doğru katlayın.
  • En üste yağ sürün. Mümkünse bir gece buzdolabında bekletin.
  • Ertesi gün 175 derecelik fırına sürüp üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Afiyet şifa olsun.
NOT:Ben böreğimi akşamdan hazırladım. Sabah pişirdim. Böreğimiz biraz kalın olduğu için normalden daha yavaş pişmeli. Yoksa içi hamur kalabilir. Böreğin fırından çıktıktan sonra sönmesi normaldir. İçinde biriken hava boşaldıkça, börek normal boyutlarına ulaşacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder