7 Haziran 2013 Cuma

FIRINDA MANTARLI PİLİÇ GÜVEÇ

 
 
 
 
Fırında Mantarlı Piliç Güveç

FIRINDA MANTARLI PİLİÇ GÜVEÇ

yarım kg daha az tavuk gögsü (kemiksiz)
yarım kg mantar
4 adet biber
1 adet kuru soğan
2 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
bir yemek kaşığı sıvı yağ
nane, kekik, karabiber, tuz
kaşar peyniri


soğanımızı küp küp doğrayıp sıvı yağda solduruyoruz.
içerisine doğradığımız biberlerimizi ilave ediyoruz, soğan
ve biberler solana kadar kavuruyoruz, temizleyip yıkadığımız
doğradığımız mantarlarıda ilave ediyoruz. mantarlar biraz suyunu
çekene kadar kavuruyoruz. daha sonra domateslerimizi ister
rendeliyoruz isterseniz rondodan geçiriyoruz ben genelde rondodon
geçiriyorum. rondonun içerisine birde salçayı ilave ediyorum.
domateslerimizi de tenceremize boşaltıyoruz. biraz pişmeye bırakıyoruz.
daha sonra nane, kekik ve karabiberimizi ilave ediyoruz.
fakat tuz koymuyoruz çünkü tuz tavuk etini sertleştiriyor
en son tuz koyucaz. tenceredeki malzememizi karıştırdıktan sonra
tavuk etlerimizide ilave ediyoruz. tavuk etlerimiz beyazlaşıncaya kadar pişiriyoruz.
daha sonra piştiğine bakıp tuzunu ilave edip altını kapatıyoruz.
güveçlerimize dolduruyoruz. üzerlerine rendelediğimiz kaşarları döküyoruz
ve fırına veriyoruz. üzeri kızarınca fırından alıyoruz afiyet olsun.
— Fırında Mantarlı Piliç Güveç ile birlikte.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder