Çörek
Malzemeler
  • 2 çay bardağı süt
  • 100 gr.tereyağı veya 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşlığı kuru maya
  • 1 çay kasığı tuz
  • ½ çay bardağı şeker
  • Aldığı kadar un (Yarı yarıya kepekli un kullandım)
Hamura sürmek için;
  • 2 yemek kaşığı dolusu haşhaş ezmesi
  • Damak tadınıza göre şeker
  • Haşhaşı sürülebilir kıvama getirecek kadar zeytinyağı (Sıvıyağ)

Hazırlanışı;
  • Un haricindeki malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
  • Unu da ekleyip yumuşacık bir hamur yoğurun.
  • Hamurun üzerini örtüp mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru merdane yardımı ile yarım santim kalınlığında açın. (Ne kadar ince olursa o kadar güzel oluyor)
  • Hamurun yer yerine gelecek şekilde haşhaşlı karışımdan sürün.
  • Hamuru rulo yapıp 2 cm. kalınlığında dilimlere kesin.
  • Dilimleri tepsiye aralıklı olarak dizin. Üzerine bir şey sürmeyin. Tepsi mayasının gelmesini bekleyin.
  • Tepside mayalanan çörekleri 190 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
  • Afiyet şifa olsun.