Çörek
Malzemeler
- 2 çay bardağı süt
- 100 gr.tereyağı veya 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşlığı kuru maya
- 1 çay kasığı tuz
- ½ çay bardağı şeker
- Aldığı kadar un (Yarı yarıya kepekli un kullandım)
Hamura sürmek için;
- 2 yemek kaşığı dolusu haşhaş ezmesi
- Damak tadınıza göre şeker
- Haşhaşı sürülebilir kıvama getirecek kadar zeytinyağı (Sıvıyağ)
Hazırlanışı;
- Un haricindeki malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
- Unu da ekleyip yumuşacık bir hamur yoğurun.
- Hamurun üzerini örtüp mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru merdane yardımı ile yarım santim kalınlığında açın. (Ne kadar ince olursa o kadar güzel oluyor)
- Hamurun yer yerine gelecek şekilde haşhaşlı karışımdan sürün.
- Hamuru rulo yapıp 2 cm. kalınlığında dilimlere kesin.
- Dilimleri tepsiye aralıklı olarak dizin. Üzerine bir şey sürmeyin. Tepsi mayasının gelmesini bekleyin.
- Tepside mayalanan çörekleri 190 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
- Afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder