13 Haziran 2013 Perşembe

KIRMIZI PANCAR ÇORBASI


Kırmızı pancar Çorbası
Malzemeler
  • 1 adet büyük boy pancar
  • 1 adet büyük boy patates
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çay bardağı mercimek
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı tavuk veya et suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz ve su
Kırmızı pancar çorbası Nasıl Yapılır?
  • Pancar, soğan ve patatesin kabuklarını soyup irice doğrayın. Tencereye alın.
  • Kırmızı mercimeği yıkayıp onuda tencereye alın.
  • Üzerine tavuk suyu ve üzerini 2 parmak geçecek kadar su koyup tercihen düdüklü tencerede 20 dakika kadar pişirin.
  • Ocaktan alınca tuzunu ekleyip blenderden geçirin.
  • Bir tavaya yağları ve unu koyup, un kokusu gidene kadar kavurun. (isterseniz içine nane de katabilirsiniz)
  • Çorbadan bir kepçe alıp karıştırın ve yeniden çorbanın içine dökün.
  • 1-2 taşım daha kaynatıp çorbayı ocaktan alın. Kıvamı koyuysa biraz kaynamış su ilave edin.
  • Üzerine kaşar peyniri, kruton veya maydanoz serpebilirsiniz.
  • Afiyet olsun, şükrümüz bol daim olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder