Kırmızı pancar Çorbası
Malzemeler
- 1 adet büyük boy pancar
- 1 adet büyük boy patates
- 1 orta boy soğan
- 1 çay bardağı mercimek
- 1 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı tavuk veya et suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yeteri kadar tuz ve su
- Pancar, soğan ve patatesin kabuklarını soyup irice doğrayın. Tencereye alın.
- Kırmızı mercimeği yıkayıp onuda tencereye alın.
- Üzerine tavuk suyu ve üzerini 2 parmak geçecek kadar su koyup tercihen düdüklü tencerede 20 dakika kadar pişirin.
- Ocaktan alınca tuzunu ekleyip blenderden geçirin.
- Bir tavaya yağları ve unu koyup, un kokusu gidene kadar kavurun. (isterseniz içine nane de katabilirsiniz)
- Çorbadan bir kepçe alıp karıştırın ve yeniden çorbanın içine dökün.
- 1-2 taşım daha kaynatıp çorbayı ocaktan alın. Kıvamı koyuysa biraz kaynamış su ilave edin.
- Üzerine kaşar peyniri, kruton veya maydanoz serpebilirsiniz.
- Afiyet olsun, şükrümüz bol daim olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder