7 Haziran 2013 Cuma

KIYMALI PATLICANLI BÖREK

 
 
KIYMALI-PATLICANLI BÖREK

18 dilim

malzemeleri
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı yoğurt
yarım su bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta
aldığı kadar un--- tuz

iç malzemesi
3 adet patlıcan
1 adet soğan
150 gr kıyma
tuz, karabiber, kırmızı biber
sıvıyağ

üzeri için
çörek otu


yapılışı : öncelikle hamuru hazırlayın. bunun için , margarin, yoğurt, zeytinyağı, kabartma tozu, yumurta(2 adet yumurtadan birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın), aldığı kadar un ve tuz karıştırın.
hazırladığınız hamuru üç parçaya ayırın. her bir parçayı, orta boy bir tepsi büyüklüğünde açın. bu arada içini hazırlayın. bunun için de , patlıcanları küp , soğanları yemeklik doğrayın. sıvıyağda soğan ve kıymayı kavurun. patlıcanları ekleyin. tuz,karabiber ve kırmızı biberi ilave edin. patlıcanlar suyunu çekene kadar pişirin. hazırladığınız içi, açtığınız hamurların içerisine yayın. önce bir kenarını içe doğru katlayın. ters çevirip, yağlanmış fırın tepsisine dizin . üzerine çatalla delikler açın. diğer hamurlarada aynı işlemleri uygulayın. ayırdığınız yumurta sarısını sürüp , çörek otu serpin. 200 derece fırında, üzeri kızarana dek pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder