KIYMALI PATLICANLI BÖREK
KIYMALI-PATLICANLI BÖREK
18 dilim
malzemeleri
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı yoğurt
yarım su bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta
aldığı kadar un--- tuz
iç malzemesi
3 adet patlıcan
1 adet soğan
150 gr kıyma
tuz, karabiber, kırmızı biber
sıvıyağ
üzeri için
çörek otu
yapılışı : öncelikle hamuru hazırlayın. bunun için , margarin, yoğurt,
zeytinyağı, kabartma tozu, yumurta(2 adet yumurtadan birinin sarısını
üzerine sürmek için ayırın), aldığı kadar un ve tuz karıştırın.
hazırladığınız hamuru üç parçaya ayırın. her bir parçayı, orta boy bir
tepsi büyüklüğünde açın. bu arada içini hazırlayın. bunun için de ,
patlıcanları küp , soğanları yemeklik doğrayın. sıvıyağda soğan ve
kıymayı kavurun. patlıcanları ekleyin. tuz,karabiber ve kırmızı biberi
ilave edin. patlıcanlar suyunu çekene kadar pişirin. hazırladığınız içi,
açtığınız hamurların içerisine yayın. önce bir kenarını içe doğru
katlayın. ters çevirip, yağlanmış fırın tepsisine dizin . üzerine
çatalla delikler açın. diğer hamurlarada aynı işlemleri uygulayın.
ayırdığınız yumurta sarısını sürüp , çörek otu serpin. 200 derece
fırında, üzeri kızarana dek pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder