28 Haziran 2013 Cuma

maden suyu poğaça

MALZEMELER

1 yemek kaşığı instant kuru maya
1.5 su bardağı ılık süt
1 su bardağı fındık veya zeytinyağı
1 şişe oda sıcaklığında maden sodası
2 yemek kaşığı toz şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
malzemede yumurta yok

İÇ MALZEMESİ
250 gr.peyaz peynir
yarım demet maydanoz

YAPILIŞI
*Un haricindeki bütün malzemeleri bir kabın içine alıp karştırın.
*Unu azar azar ilave edip neredeyse ele yapışacak yumuşaklıkta bir hamur elde edin.
*Hamurun üstünü örtüp ılık bir yerde 1 saat kadar mayalandırın.
*Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp,elinizle hafif açın ve ortasına içten bir tatlı kaşığı koyarak kapatın.
*Üzerine bir tatlı kaşığı sıvı yağ ile karıştırdığınız yumurta sarısından sürüp yarım saat daha bekletin.

*200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder