24 Haziran 2013 Pazartesi

KURU SAÇLARA

Boyadan yıpranmış saçlara bakım yapmak zeytinyağı ile çok kolaydır. Zeytinyağı ile tedavi boyadan yıpranmış saçlara parlaklık, ışıltı ve sağlıklı bir görünüm kazandırır. Zeytinyağı ile boyadan yıpranmış saçlara bakım yapmak haftalık, aylık ya da saçınızın ihtiyacına göre daha kısa sürelerle gerçekleştirilebilir. Boyadan yıpranmış saçlara bakım yapmak aslında gözümüzde büyüttüğümüz kadar zor değildir. Saçlarımıza bakım yaptığımız sırada aynı zamanda günlük işlerimizle meşgul olabiliriz. İşten geldikten sonra televizyon izlerken veya mutfağı temizlerken saçımızda zeytinyağının durmasının bize bir zararı olmayacaktır.
Yağ seçimi
Tüm zeytinyağları saçımıza sürebilmemiz için iyi birer seçim olmayacaktır. En iyi sonuçlar için, bir soğuk sıkım sızma zeytinyağı seçin. Soğuk sıkım sızma zeytinyağında saçınızı koruyacak ve besleyecek maddeler yer alır ve bu yağın asit oranı oldukça düşüktür. Uzun saçlarınız varsa yarım bardak kadar zeytinyağı kullanmanız gerekir. Kimyasal ürünlerden kaçınmalısınız. Üzerinde sadece “zeytinyağı” ibaresi yer alan ürünlerden kaçının.
Kokulandırılması
Zeytinyağının kokusu saçınızda kalmaz. Saçınızın güzel kokabilmesi adına zeytinyağının içine lavanta gibi kokulu çiçekler atarak bir gün bekleyebilirsiniz. Dilerseniz esans yağlar da kullanabilirsiniz. Zeytinyağının içine birkaç damla sevdiğiniz bir esansiyel yağ katmanız saçlarınızın güzel kokmasına yardımcı olacaktır.
Zeytinyağı ile boyalı saç tedavisi
Kuru saç üzerine zeytinyağı tedavisi çok basittir. Kullanacağınız zeytinyağının miktarı tamamen saçlarınızın uzunluğu ile bağlantılıdır. Eski bir gömlek giyin, ya da omuzlarınızın üzerinee eski bir havlu asın. Zeytinyağını hafifçe ısıtmanız çok daha iyi sonuçlar almanıza imkan sağlar. Bunun için zeytinyağını koyduğunuz kaseyi, kaynar su dolu bir kaba oturtarak kısa bir süre bekletebilirsiniz. Parmaklarınız yardımıyla bir yandan saçlarınızı tarayarak, saçınıza zeytinyağını sürün. Eski bir havlu başınızı sarın ve yağı 15 ila 20 dakika saçınızda bekletin.
Saçlarınızın derinlemesine nemlenmesini isterseniz saçlarınızı havlu ile sardıktan sonra saç kurutma makinesiyle saçınızın ısınmasını sağlayabilirsiniz. Ardından zeytinyağını 10 15 dakika kadar saçınızda bekletin.
Saçınızdan zeytinyağının daha kolay çıkması için saçınızı ıslatmadan önce şampuan sürmenizde fayda olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder