12 Haziran 2013 Çarşamba

KARAMELLİ SÜTLÜ TATLI

 

Yaz ayları için hafif ve lezzetli bir tarif:
Malzemeler:
Krem için:
1 litre süt , 6 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Karamel için
1 su bardağı şeker
Yapılışı:
Öncelikle tavaya karamel için şeker ve suyu koyun. Kısık ateşte şeker eriyene kadar bekletin ve şeker donmadan hemen ısıya dayanıklı küçük kapların dibine paylaştırın.
Derin ve geniş bir kapta yumurtalar ve şekeri köpürene kadar çırpın, içine 1 paket vanilya ilave edin ve 2 dakika daha çırpmaya devam edin. Yumurtalı karışıma sütü ekleyin ve yüksek devirde 2-3 dakika daha çırpın.
Üzerinde biriken köpükleri bir kevgir yardımı ile alın.
Karameli koyduğunuz fırın kaplarına bu karışımı paylaştırın. Fırını 175 dereceye ayarlayın ve ısıtın. Geniş ve derin bir fırın kabına karamel kaplarını yerleştirin. Alttaki kaba karamel kâselerinin yarısına gelecek kadar sıcak su koyun. Üzerleri kızarana kadar pişirin.
Suyun içinden çıkartarak ılınmasını bekleyin ve buzdolabına alın. Mümkünse bir gün dolapta bırakın. Servis edeceğiniz zaman bıçakla kenarlarını oynatıp başka bir tabağa ters çevirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder