24 Haziran 2013 Pazartesi

CİLDİ BEYAZLATMAK

3 TATLI KAŞIĞI PAPATYA
1 FİNCAN SU
1 YEMEK KAŞIĞI BAL
1 YEMEK KAŞIĞI GÜL SUYU

PAPATYALARI KAYNAT,7-8 DK BEKLET.SÜZ ,SOĞUYUNCA BAL VE GÜL SUYU EKLE,BİR KAVANOZA KOYUP BUZDOLABINDA SAKLANABİLİR.YÜZE SÜRÜLÜP 30 BEKLET VE ILIK SUYLA YIKA.Size içinde Hindistan cevizi sütünün de bulunduğu yüz beyazlatıcı özel bir maske önermek istiyorum. Yarım çay bardağı Hindistan cevizi sütünün içine bir çorba kaşığı ananas suyu ekleyin. İkisini karıştırın ve yarım saat deride bekletin. Soğuk suya batırılmış pamuk yardımı ile çıkarın. Bu maskeyi birer gün ara ile kullanın. Yüzün rengi zamanla açılır. Tende alaca bulaca görüntüde farklı renk tonlaması varsa, zaman içinde onları da giderir.

Hindistan cevizinin içinden çıkan ve peltemsi bir yapısı olan beyaz sıvı, içinde yüz derisi için çok önemli etken maddeleri barındırır. Hindistan gibi doğu ve Uzakdoğu ülkelerinde birçok kadının uyguladığı bir yöntemdir. Özünde birçok vitamin ve doymuş yağ asitleri yer alır. Ciltteki ince kırışıklıkları giderdiği ve yumuşattığı gibi özellikle de beyazlık isteyenler için teni açan özelliği vardır.

Bu cilt bakım ürünü ile, dış etkenlerden yıpranan cildiniz beslenir. Bu sıvıyı yüz derinize, dudaklarınıza sürerek uygulayın. Haftada üç gün bunu yaparsanız, bir süre sonra cildinizin bakımlı ve güzel görünüme kavuştuğunu, parladığını göreceksiniz. Hindistan cevizinin sert kabuğunun içinden çıkan süte benzer bu beyaz sıvı, henüz birçok kadının bilmediği, fakat mucize bir cilde giden yolu açan doğal bir uygulamadır. Öneride bulunduğumuz kadınlar o kadar memnun kaldılar ki, etkisi süratle yayıldı. Özellikle bahsetmeyi uygun gördüm. "


Patates, nişastadan dolayı geçici bir beyazlık vermiş gibi durur, evde pudranız olmadığında o maskeyi yapıp, durulayıp çıkabilirsiniz.
Domatesi bende duymuştum.
Ayrıca pirinç suyu için de benzer şeyler söylenmişti.
Bunun dışında arnavutların "aklık" (sanırım) adını verdikleri bir krem vardır, gerçekten de beyazlatır, ama içeriğinde civa olduğu için özellikle de dişler için çok zararlı, bu yüzden de tavsiye edilmez.

Ben patatesi bir kaç kez denemiştim, arkadaşımın önerisiyle..

Ten beyazlatmak için maske

1 çay kaşığı süt tozu
1 çay kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı bal
1,5 çay kaşığı badem yağı
Tüm malzemeleri bir kasede güzelce karıştırın. Ten beyazlatma maskesini uygulamadan önce, uygulayacağınız alanı yıkayın. Yumuşak bir havluyla cildinizi kuruladıktan sonra maskeyi uygulayın ve 15 dakika bekletin.

Etkili ten beyazlatma

Zerdeçal ve limon suyu karışımı ya da domates ve limon suyu karışımı yüze sürülerek 15-20 dakika bekletilir. Bu uygulamayı günde iki ya da üç defa yapabilirsiniz. 15 ila 21 günlük sürede ten renginizin beyazladığını göreceksiniz

Nane yaprakları ile ten beyazlatma

Taze nane yapraklarını cildinize yapıştırın ve 20 dakika bekletin. Nane yaprakları cilt tonunun açılmasına yardımcı olur.

 ÇİLLER İÇİN CİLT BEYAZLATMA

Eşit miktarda yulaf ezmesi ve domates suyunu karıştırın. Cildinize uygulayarak 20 dakika bekletin. Bu maske hem ten beyazlatma işlevi görür hem de ciltte pigmentasyondan kaynaklanan çilleri ortadan kaldırır.


Genel önlemler

Beslenme düzeni

Cilt tonunu açmak için özel bir şey yemeniz gerekmiyor ancak beslenme düzeninize kesinlikle suyu eklemelisiniz. Günde en az 8 bardak su içmeniz cildinizin daha parlak görünmesini ve daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır. Yağlı gıdalar tüketmeyin.

Günlük rutin

Günlük rutininize kesinlikle güneş koruyucu kremi eklemelisiniz. Güneş kremi mevsim ne olursa olsun evden çıkmadan cilde uygulanmalıdır.
Uyarı
Maskelerdeki malzemelere karşı herhangi bir alerjiniz olabilir veya cildiniz hassas bir yapıya sahip olabilir. Bu nedenle maskeleri uygulamadan önce bileklerinizde test etmeniz gerekmektedir.


Limon Suyu
Limon suyunun cilt beyazlatma etkisi vardır. Limon suyu sitrik asit içerir. Bu etkisi sayesinde ciltte koyu renkli alanların rengi açılır. Limon suyu hassas cilde sahip olan kişiler için uygun bir seçim olmayacaktır.
Ayran ve Süt
Ayran ve süt içinde laktik asit epidermis pul pul doğal bir asittir. Yeni cilt göründüğü gibi, karanlık alanlar daha az fark vardır.
Turuncu Peeling
Güzellik İpuçları web sitesi bir öneri portakal kabukları kesme ve güneş onlara kuru izin gerektirir. Peeling kuru olduğunda, bir toz yapmak için onları eziyet. Bir hamur oluşturmak için süt ekleyin. Her gün beyazlatmak istiyor cilt bölgelerine uygulayınız.
Domates Suyu ve Limon Suyu
Domates ve limon suyu yapılmış bir macun ayrıca cilt ve solmaya Tans hafifletmek için yardımcı olur. Sen taze domates suyu sıkmak veya domates suyu satın alabilirsiniz. Limon suyu birkaç damla ekleyin ve Karışımı yüzünüze uygulayın. Yıkayın ve sonra 15 ila 20 dakika bekletin ve.
Nane Yaprakları
Bir toz yapmak için nane yaprakları kadar öğütün. Bir hamur yapın ve cilde uygulamak için su ekleyin. Yıkamadan önce 20 dakika bekletin.
Badem ve Süt
Ol Muhteşem web badem ve süt kullanarak bir yüz maskesi önerir. 4 badem gece suda ıslatın. Ertesi gün, bir toz oluşturmak için tüm badem kadar eziyet. Bir hamur oluşturmak için süt ekleyin. Cilde uygulayın. Gecede bırakın ve sabah su ile yıkayın. Üst üste 15 gün boyunca bunu yapın.



Eğer cildinizdeki koyu renkli alanların görünümünden hoşlanmıyorsanız süt ve limon size iyi bir çözüm sunabilir. Bu maddelerin her ikisi de pürüzsüz, temiz bir cilt elde etmek için ölü deri katmanlarını kaldıran asidik özelliklere sahiptir. Süt ve limon, cildinizin tonunu beyazlatmak için iyi bir seçim olacaktır. Asitler cildinizi güneş ışınlarına karşı hassas hale getireceğinden dolayı cildi beyazlatan maskeleri uyguladıktan sonra, cildinizi güneşten koruyun.

Yüz beyazlatıcı maske malzemeleri

Süt
Limon
Havlu
Kase

Beyazlatıcı yüz maskesi tarifi

1

Bir bardak sütün içine bir limon suyu dökün. İyice karıştırın. Malzemeleri bir kaseye alın ve içine bir bez batırın. Bezi yüzünüzdeki yada cildinizdeki lekeli alanların üzerine koyun ve 20 dakika bekletin. Süt ve limon suyundaki laktik asit ve sitrik asit cildinizdeki ölü hücreleri kaldırmaya başlayacaktır. Ayrıca limonun kurutucu etkisi ve sütün nemlendirici etkisi birlikte cildinizin nem oranını da dengeleyecektir.
2

Ardından yüzünüzü sadece suyla yıkayın. Yüzünüzü kuruladıktan sonra yüz nemlendiricisi sürerek yüzünüzü nemlendirin.
3

Cildiniz UV ışınlarına karşı duyarlı hale geleceğinden güneşe çıkmaktan kaçının. Eğer dışarı çıkmak durumundaysanız güneş koruyucu bir krem kullanın. Cildi beyazlatan maskelerin çok sık kullanılması sakıncalıdır. Bu nedenle bu tür maskeleri haftada en fazla üç kez uygulamalısınız.



Cilt beyazlatma işlemi genellikle kimyasal tedaviler kullanılarak bir estetiysen gözetiminde yapılır. Bu yöntem çoğu kadın için pek de ilgi çekici değildir; hem fiyatından hem de en sağlıklı yol olmadığından dolayı… Yüz beyazlatmak için kolayca evde uygulayabileceğiniz çeşitli yüz beyazlatma formülleri bulunmaktadır.
Peki yüz beyazlatmak için nelere ihtiyacımız var?
  • 2 tatlı kaşığı un
  • 1 tutam zerdeçal
  • Limon suyu
  • Kaymak
1

Bir kaseye 2 çay kaşığı un koyun. Üzerine de bir tutam zerdeçal ekleyin.
2

Kaseye 5 ila 10 damla kadar limon suyu katın. Cildiniz çok hassassa limon suyu cildinizi tahriş edebilir. Bu nedenle karışıma çok az miktarda limon suyu ekleyin ve karışımı kullanmadan önce cildinizin ufak bir kısmında test edin. Kaşık yardımıyla karışımı karıştırın.
3

Karışıma 1 çay kaşığı kaymak katın. Maskenizi bir losyon kıvamına getirene kadar karıştırın.
4
Yüz beyazlatmak için hazırladığınız maskeyi yüzünüze sürün. Maske yüzünüzde kuruyana kadar bekleyin ve ardından yüzünüzü yıkayın. Bu uygulamayı her gün tekrarlayabilirsiniz.

Yüz beyazlatma formülleri

1
Yoğurt ve portakal suyunu eşit miktarda karıştırın. Miktar uygulanacak bölgeye göre değişiklik gösterir. Örneğin birer kaşık yoğurt ve portakal suyunu birleştirebilirsiniz. Ardından bu karışımı yüzünüze sürün ve 15 dakika bekleyin. Bu uygulamayı salatalık ve limon suyuyla da yapabilirsiniz. Püre haline getirdiğiniz salatalıktan bir yemek kaşığı ve limon suyundan da 1 yemek kaşığı birleştirerek maske olarak yüzünüze sürebilirsiniz. Bir diğer kombinasyon ise eşit miktardaki bal ve limon suyudur.
2
Portakal kabuklarını güneş altında kurutun. Portakal kabuklarının kuruma süresi değişiklik gösterir. Bu süre 2 ila 4 günü bulabilmektedir. Portakal kabukları kuruduktan sonra onları toz haline getirene kadar ezin. Bir krem kıvamı elde edebilmek için üzerine kaymak katın ve iyice karıştırın. Elde ettiğiniz maskeyi yüzünüze sürün. Maske kuruduktan sonra ılık su ile yüzünüzü yıkayın. Bu uygulamayı bir ay boyunca her gün tekrarlayın.

Bitkisel cilt beyazlatma yöntemleri

Portakalla cilt beyazlatma

Portakal cilt beyazlatmada kullanılan en etkili malzemeler arasında yer alır. Portakalı dilimleyin ve güneşte kurutun. Blenderda çekerek toz haline getirin ve üzerine biraz süt ekleyin. Böylece bir hamur oluşturacaksınız. Bunu beyazlatmak istediğiniz bölgeye sürebilirsiniz. Her gün bu bakımı uyguladığınızda bir süre sonra cildinizin rengi açılmaya başlar.

Domates ve limon suyu ile cilt beyazlatma

Domates ve limon suyu ile yapılmış bir macun ile cildinizi beyazlatabilirsiniz. En iyisi taze domatesi sıkmaktır ancak dilerseniz hazır domates suyu da alabilirsiniz. Domates suyuna birkaç damla limon suyu ekleyin. Karışımı yüzünüze uygulayın. 15 ila 20 dakika beklettikten sonra yıkayın.

Ayran ve süt ile cilt beyazlatma

Ayran ve süt bitkisel bakım ürünleri hazırlamak için en sık kullanılan malzemelerdir. Ayran ve süt laktik asit içerir. Laktik asit cildin gençleşmesine ve yeni cilt oluşumuna yardım eder.

Nane yaprakları ile cilt beyazlatma

Nane yapraklarını blenderda öğüterek toz haline getirin. Üzerine su ekleyerek hamur kıvamı almasını sağlayın. Yüzünüze sürdükten sonra 20 dakika bekleyin ve durulayın.

Badem ve Süt ile cilt beyazlatma

4 bademi gece suda ıslatın. Ertesi gün blenderda öğüterek toz haline gelmesini sağlayın. Üzerine süt ekleyin. Gece cildinize sürün ve sabaha kadar yıkamayın. Sabah temizleyebilirsiniz. Bu bakımı 15 gün boyunca üst üste uygulayın.

Limon ve portakal suyu ile cilt beyazlatma

Limon suyu genellikle doğal beyazlatıcı olarak kadınlar tarafından kullanılır. Limon suyu güneşe çıkmadan önce saçlara sürülerek saçların renginin açılması sağlanır. Bu bilinen bir yöntemdir. Bunun yanında limon suyu cildin rengini açmak için de kullanılmaktadır. Ancak limon suyunu direkt olarak yüze sürmek sakıncalıdır. Limon suyuna bir miktar su kattığınızdan emin olmalısınız. Bal ve limon suyunu eşit miktarlarda karıştırıp yüzünüze sürün. 15 dakika bekletin ve durulayın. 30 gün sonra sonuçları göreceksiniz. Salatalık suyu ve limon suyunu aynı şekilde kullanmak da çok faydalıdır. Salatalık cilde şifa verir ve eğer hassas cilde sahipseniz limon suyu yerine kesinlikle salatalık suyunu denemelisiniz.
Yoğurt ve portakal suyu 30 gün boyunca günlük kullanılırsa aynı etkiyi yapar. Yoğurt hassas ciltler için çok iyidir ve portakal suyu asitliğini dengeler.
Bu ilaçları bir ay kullandıktan sonra etkisini görürsünüz ve bir ayın sonunda günde iki defa uygulamaya geçmelisiniz.

Patates, Nohut Unu ve Sandalağacı Tozu

Bu üç gıdanın da cilt beyazlatmaya çok etkisi vardır. Patatesi ikiye bölün ve cildinizi patates ile ovalayın. Hatta tüm bu malzemeleri karıştırarak bir hamur yapabilirsiniz. Elde ettiğiniz hamuru cildinizin üzerine sürün, daha sonra 15 dakika sonra durulayın.
Sandal ağacı Tozu cildinizin tonunu açacaktır. Domates, limon ve salatalık suyu ile sandal ağacı Tozunu karıştırarak bir hamur yapın. Kuruyana kadar bekletin, sonra yıkayın.

Cilt beyazlatma önerileri

Cilt beyazlatma yöntemleri çok iyi bir uzman tarafından düzgün bir şekilde yapılmadığında cildiniz tehlikeye girer. Cilt beyazlatma için çeşitli lazer teknolojileri geliştirilmiştir. Ayruca pahalı cerrahi işlemlerde bulunmaktadır. Dilerseniz evinizde gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz cilt beyazlatıcı yapabilirsiniz. Cilt beyazlatıcılar cilt lekelerine çok iyi gelir ve cilt lekelerinin alternatif tedavisinde kullanılırlar.

Cildinizi güneşten koruyun

Bütün bu bakımları tek başına yapmanız yeterli olmayacaktır. Cildinizi güneşten koruduğunuza emin olun. Yaz ya da kış sürekli olarak güneş kremi kullanın. Kullanacağınız fondötenin de güneş koruma özelliği olduğundan emin olun.

Hidrojen peroksit ile cilt beyazlatma

Hidrojen peroksit cilt ağartıcı bir maddedir. Hidrojen peroksit saç boyaları ve diş beyazlatıcı gibi güzellik ürünlerinde kullanılmaktadır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder