24 Haziran 2013 Pazartesi

SAÇLARA

Saçınız dökülmeye başladığında özgüveniniz de gittikçe azalır. Saç dökülmesi devamlılık kazandığında saçınızın büyük bir kısmını kaybedebilirsiniz. Saçınız daha seyrek ve ince telli bir hal alır. Saç incelmesi ve yıpranmış saçlar için sihirli bir tedavi yoktur ama eski saçlarınızı geri kazanmak için bazı olası yollar vardır.
1

Biraz vitamin alın. İnsanlar için yıpranmış saçların nedenlerinden birisi de sağlıksız beslenmedir. Belki de saçlarınızın sadece bazı besinlere ihtiyacı olabilir. Bu nedenle beslenmenizi bir düzene sokmalı ve her yiyecekten mümkün olduğunca yemelisiniz.
2
Stres yıpranmış saçlar için bir başka nedendir. Dinlendirici bir aktivite için günlük zaman ayırın ya da belki her hafta daha fazla dinlenmeniz gerekir.
3
Sizin saç foliküllerinizi uyaran bir şampuan kullanmak da yararınıza olacaktır. İyi bir kuaför salonuna gidin ve saçınız için en iyi şampuanı ve saç kremini satış elemanına sorun. Saç tipiniz için uzmanların belirlediği şampuanları kullanın.
4

Saç derisinde kan dolaşımını tetiklemeye yardımcı olmak için saç derinize masaj yapın. Masaj saçı uzaması için uyarıcı etkiye sahiptir. Ayrıca daha fazla saç dökülmesini önlemeye yardımcı olabilir.
5
Daha az kahve için. Son yıllarda yapılan yeni araştırmalara göre kahve tüketimi özellikle erkeklerde saç dökülmesini tetikliyor.
6

Rogaine veya Propecia uygulayın. Onlar saç dökülmesini önlemek için tek FDA onaylı ilaçlardır. Küçük bir fırça ile saçlarınızı bir yandan tararken bir yandan da ilaçları uygulayabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder