25 Haziran 2013 Salı

TAVA BÖREĞİ

Malzemeler

2 adet yufka

2 adet yumurta

1 su bardağı süt

200 gram peynir

maydanoz

sıvıyağ

tuz


Hazırlanışı

Teflon tava yağlanır.
İçine bir yufka kenarları taşacak şekilde serilir. Diğer yufka da dörde bölünür.
Bu arada bir kaseye yumurta, süt, sıvı yağ ve bir tutam tuz konulup çırpılır.
Bu karışım ile tavanın içindeki yufka ıslatılır. Bir kat daha kesilen yufkadan konulup ıslatılır.
İçine ezilmiş peynir ve maydanoz koyulur.
Kesilmiş yufka parçası ile üstü kapatılıp, ıslatıldıktan sonra peynir konulur.
Üç parça yufka için aynı işlem yapılır.
En son sarkan kenarlar katlanır.
Tavanın ağzı kapatılıp çok kısık ateşte ağır ağır pişirilir.
Alt kısmı kızarınca spatula yardımıyla çevrilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder