Malzemeler
2 adet yufka
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
200 gram peynir
maydanoz
sıvıyağ
tuz
Hazırlanışı
Teflon tava yağlanır.
İçine bir yufka kenarları taşacak
şekilde serilir. Diğer yufka da dörde bölünür.
Bu arada bir kaseye yumurta,
süt, sıvı yağ ve bir tutam tuz konulup çırpılır.
Bu karışım ile tavanın
içindeki yufka ıslatılır. Bir kat daha kesilen yufkadan konulup ıslatılır.
İçine ezilmiş peynir ve maydanoz koyulur.
Kesilmiş yufka parçası ile
üstü kapatılıp, ıslatıldıktan sonra peynir konulur.
Üç parça yufka için aynı
işlem yapılır.
En son sarkan kenarlar katlanır.
Tavanın ağzı kapatılıp
çok kısık ateşte ağır ağır pişirilir.
Alt kısmı kızarınca spatula yardımıyla
çevrilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder